Nivaldo hrál naposledy za běloruský klub Dinamo Minsk, kde ale na konci léta skončil. Od té doby byl mimo hru, má tak půlroční zápasovou pauzu. Podle sportovního ředitele FK Teplice Jana Skýpaly to ale nebude neřešitelný problém. „Po půlroční pauze bude hráč muset dotrénovat a najít herní rytmus, ale myslím si, že svoji hráčskou kvalitu v lize jasně ukázal. Pro nás bylo podmínkou, že Nivaldo přijde na delší kontrakt, proto jsme domluveni až do léta 2017."

V návratu do Teplic hrála velkou roli rodina, Nivaldo se totiž nedávno stal tatínkem. Chtěl proto zakotvit tam, kde to zná. S klubem ze severu Čech měl navíc velmi dobré zkušenosti. Reprezentant Kapverdských ostrovů odehrál za FK Teplice 48 zápasů, osmkrát v nich skóroval, jedenáctkrát přesně přihrával na gól. Hlavně v sezoně 2013/2014, která byla jeho premiérová, předváděl v záložní řadě fantastické výkony.

Teplice během zimy už přivedly Kukece a Vaněčka, oba dva jsou ale posilami do ofenzivy; nyní se vedení sklářů zaměří na obránce. "Doplnění obranné čtveřice je priorita zimní přípravy," pokyvuje souhlasně Jan Skýpala. Už v pondělí, kdy Teplicím začíná zimní příprava, se proto k týmu připojí bulharský stoper Plamen Krachunov ze Slavie Sofia. „Jednáme i o dalším stoperovi. Jeho přesun k nám by měl být hotový do konce ledna," uzavírá teplický sportovní ředitel.