„Chceme skončit v tabulce co nejvýše. Skončit čtvrtí, nebo pátí je velký rozdíl a my máme stále šanci na čtvrté místo. K tomu potřebujeme vyhrát. Zároveň bychom se dostali před Duklu, se kterou máme nyní shodně bodů," řekl pro ČTK 53letý teplický trenér Petr Rada. Jeho tým prohrál z posledních deseti zápasů jediné.

Fanoušci se mohou těšit na souboj dvou brankářů, kteří mají na svém kontě nejvíce vychytaných nul v právě odehrané sezoně. Domácí Tomáš Grigar, čerstvě nominován do národního týmu i Filip Rada, syn teplického kouče, jich na svém kontě mají shodně už dvanáct!

Přesto kouči obou týmů defenzivně laděnou partii rozhodně neočekávají. „Myslím si, že oproti třeba zápasům s Českými Budějovicemi a Žižkovu k nám přijede hrát Dukla otevřenější fotbal. Na jaře má dobrou formu, pro diváky by to měl být zajímavý zápas. Věřím, že si trochu zlepšíme chuť," uvedl na klubovém webu teplický asistent a trenér brankářů Patrik Kolář.

Domácí se však budou muset obejít bez klíčového stopera a kapitána týmu Petra Lukáše, jenž má za osm žlutých karet disciplinární stop na dva zápasy.

Alternativ složení obranného kvarteta se mnoho nenabízí. Kapitána zřejmě zastoupí Michal Smejkal, stoperskou dvojici vytvoří s defenzivním univerzálem Antonínem Rosou. Na pozici pravého beka by měl být Tomáš Vondrášek, zleva může dostat šanci Václav Ježdík.

„Teplice mají velmi rychlý přechod do útoku. Hrají dobře do volného prostoru, takže mají venku lepší výsledky než doma, kde musejí hrát do plných. Nebezpečná jsou také velmi rychlá křídla a těží ze hry chytrého Vachouška. Díky dobrým hlavičkářům mají nebezpečné standardky. My jsme ale venku na jaře ještě neprohráli, takže se budeme snažit tuhle sérii udržet i v Teplicích," prohlásil Luboš Kozel, trenér Dukly Praha.

Nedělní konfrontace s Duklou začíná  od 17:00 a v poločase zápasu se bude losovat soutěž magazínu Žlutá modrá o lístky na EURO.