Patrik Žitný
Teplický Žitný vyměnil míč za ovladač od PlayStationu. Věří, že liga se dohraje

Máte jiné oblíbené sporty?
Sleduju víceméně všechny sporty, především ty kolektivní, ale jsou i takové, které mě tolik neoslovily. Což je třeba ragby, americký fotbal, šachy, golf nebo sporty, kde se perou nebo boxujou. Na ty bych nešel, nerozumím jim, ale třeba na film o nich se rád podívám

Vím o vás, že máte i další zájmy. 
Dalším mým velkým zájem je hudba, opět jako divák a posluchač. Rád chodím na koncerty, festivaly a městské slavnosti. Preferuju českou a slovenskou pop rockovou scénu, ale vyrůstal jsem na osmdesátkách a devadesátkách, což bylo i disco. Několik let jsem se zabýval i pouštěním hudby na diskotékách. Nyní už jsem pohodlnější.  A hlavně jsem propadl moderním technologiím, internetu, mobilním telefonům. Avšak pouze jako uživatel, programy netvořím.

Ke kompletaci obrázku o vás určitě patří i vaše práce. 
Prací jsem vyzkoušel několik, pár let jsem byl i nezaměstnaný. Nyní už dvanáct let pracuji u Severočeských dolů v provoze Úpravna uhlí Ledvice jako strojník, což laicky řečeno znamená, že na svěřeném prostoru mám dozor nad chodem uhlí, stroji a zařízeními. A pokud je v mých možnostech, udržuji je provozuschopné, nebo volám kvalifikovanější síly jako zámečníky nebo elektrikáře. Jsem spokojen a nemám potřebu uvažovat o změně.

A teď už se dostaneme k FK Duchcov. Tomuto klubu věnujete hodně energie. Nakolik jste s ním spjatý? 
Je pravda, že na Duchcov jsem dřív skoro nechodil. Někdy po vojně mě kolega z tehdejší práce Marcel Jandečka vzal na fotbal do Kostomlat, kde dělal kapitána. Já se postupně zapojoval do dění. Protože šlo ještě o dobu předpočítačovou, psal jsem zápasové zpravodaje a kroniku ručně. Podařilo se nám postoupit z okresu do B třídy a strávit v ní dvě sezóny. Tehdejší mecenáš pan Taška přivedl řadu kvalitních hráčů, kteří se pak uplatnili i jinde. Třeba David Kuncl, Radek Halama, Tomáš Kolařík, Alan Becher nebo Štefan Račkovič. Dalším mým působištěm byl tým Oldřichova, kam přešli právě Alan s Tomášem. Byl jsem také v Litvínově, se kterým jsem zažil hru na čele divize a boj o postup do třetí ligy. Také se mi povedlo komentovat zápas poháru Litvínov - Sparta s výsledkem 1:7. Zajímavostí je, že právě po tomto utkání dostal Karel Poborský slavnou výpověď esemeskou od Daniela Křetinského. Poté už přišel můj příchod do Duchcova.

Blažim (v oranžovém) předvedla skvělý obrat a čtyřmi brankami ve druhém poločase si zcela zaslouženě zasloužila nejen body, ale i bouřlivý potlesk.
Favorité vyhráli, titul půlmistra slaví Duchcov
Brankář Lukáš Kouba
Kouba: Po porážce v derby jsem musel být na oslavě Oseku v jeho smradlavém dresu