Zaměstnanecká liga je fotbalová soutěž Deníku, která se hraje turnajovým systémem. Na družstva, která se umístí na medailových pozicích, čekají atraktivní ceny a také publicita.

“Všichni jsme někde fotbal hráli nebo hrajeme, a to od 1. ligy až po okres. Spoléháme jeden na druhého, máme týmového ducha. Každý z nás má jiné kvality, ale můžeme se spoléhat na kolektivní pojetí,“ říká kapitán týmu David Horyna.

Sám již aktivně fotbal nehraje, ale jakmile má příležitost, neodolá. Ve firmě zastává pozici manažera pro klíčové zákazníky. Zatím netuší, zda tým, který byl poskládán z adeptů napříč firmou, může očekávat mohutnou podporu kolegů či rodin zúčastněných hráčů. „Snad ano,“ říká s úsměvem.

Do turnaje Sapril vstupuje s myšlenkou, že jde sice o relax a zábavu, zároveň chce ale vyhrát. Své soupeře nesleduje a nijak zvlášť se na ně nepřipravuje. „Soustředíme se jen na sebe a své kvality.“ Jako kapitán si udržuje přehled o fotbalovém dění doma i ve světě. „Fotbal sleduji v televizi, ale raději na něj chodím osobně. Mám plno přátel, kteří aktivně hrají a podpora od kamaráda je vždycky fajn,“ vysvětluje.