Šmejkal je při hodnoceních zpravidla strohý, jeho postřehy ale bývají výstižné; to, co se během uplynulých devadesáti minut na hřišti stane, umí popsat v několika skromných větách jako málokterý kouč. Nerad ale odkrývá karty; pokud má dojem, že by otevřeností soupeři napomohl, s úsměvem volí nečitelnou odpověď.

Mnozí novináři si už během minulé sezóny všimli, že do Šmejkalových hodnocení se až příliš často dostává slovní spojení „jsem rád“. Teplický trenér je rád za dobrý výsledek, nové hráče, zlepšenou výkonnost, zodpovědný přístup, kvalitní ofenzivu, neméně kvalitní defenzivu a za mnoho dalších složek, ze kterých se skládá úspěch jeho týmu.

Přes tiskového mluvčího klubu Martina Kovaříka se k Šmejkalovým uším doneslo, že je mezi zástupci sedmé velmoci jeho nadužívání zmiňovaného obratu oblíbené a že dokonce počítají, kolikrát ho vysloví.

Plzeňský odchovanec, který má z dob hráčské kariéry titul s pražskou Slavií, i po utkání s Duklou pochopitelně šťastný a v dobrém rozmaru. Když novinářům říkal, že je velmi rád, že žlutomodří utkání dotáhli do vítězného konce, potutelně se usmíval, stejně jako desítka žurnalistů v press centru Stínadel.

V rozšafné náladě nakonec své oblíbené spojení použil celkem desetkrát, jubilejní desítku ale završil Kovařík. „Jsme rádi, že jste dorazili na dnešní tiskovou konferenci,“ poděkoval za účast. Slovo si pak vzal Šmejkal. „Já jsem taky moc rád, že jste dorazili a uvidíme se příští týden,“ usmíval se na celý sál.

Na oficiálním facebookovém profilu se ještě v sobotu večer objevilo video sestříhaných Šmejkalových frází. „Dnes po Dukle jsme všichni byli moc rádi a doufáme, že budeme i po dalších zápasech.“ Šot měl velký úspěch, smysl pro humor teplického kouče je žlutomodré fanouškovské obci tuze sympatický.