S triem borců tmavé pleti půjdou do nové sezony posílené Teplice, nad kterými visí Damoklův meč v podobě loňského boje o záchranu. Děsivé okamžiky nechtějí Severočeši znovu začít, a proto se budou snažit vstoupit do Gambrinus ligy vítězstvím nad Slováckem. Souboj 1. kola vypukne na Stínadlech v neděli od 17.00.

„V šatně už se všichni těší na první zápas. Chceme do sezony vstoupit vítězně a věřím, že to zvládneme," vykřikl obránce Jan Krob, jedna z letních teplických akvizic.

„Skláři" by se však měli mít na pozoru. Jejich úvodní soupeř z Uherského Hradiště jim totiž na jaře uštědřil výprask 4:0. A to se hrálo taky v Teplicích. „Do čeho kopli, to jim tam spadlo," vzpomínal teplický záložník Štěpán Vachoušek. A k zítřejší vendetě dodal: „Chceme hrát dobrý fotbal a získat první tři body."

V úspěšný start sezony doufá i trenér Zdeněk Ščasný. „Je nám jedno, s kým hrajeme. Věřím, že jsme dobře připraveni," pravil lodivod, kterému však budou vzadu chybět zraněný Vondrášek a Jablonský, který je v trestu.

Jenže i Slovácko na hrotu s exteplickým obrem Doškem věří, že proti oblíbenému soupeři opět uspěje. „Teplice jsme v minulé sezoně dvakrát porazili, což se může jevit jako výhoda. Před každým soupeřem ale máme respekt," řekl kouč Svatopluk Habanec, pro kterého jsou duely s Teplicemi pikantní. Na severu totiž působil jako hráč i trenér.