„Teplice jedou, ale nám se hra proti těm silnějším soupeřům daří. Věřím, že to zvládneme líp, než kdybychom třeba jeli na půdu papírově slabšího týmu," uvedl pro ČTK liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

„Hrajeme s dalším mužstvem, které patří do absolutní špičky a má nesmírně kvalitní kádr. Dokážou porazit kohokoliv. Prezentují se výbornou obranou a velmi rychlým protiútokem. Moc gólů nedostávají, ani nedávají. My máme svoje problémy, zranili se nám klíčoví hráči, ale musíme se s tím vypořádat. Chceme navázat na ty výkony, které jsme doma předváděli. Byl bych strašně rád, kdyby přišlo zase hodně lidí. Atmosféra v zápase s Plzní byla nádherná," řekl teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Zatímco teplická parta začíná díky sérii zranění připomínat vojenský lazaret, neboť na marodku k oporám Grigarovi, Lüftnerovi či Vondráškovi přibyl po minulém utkání na Spartě (0:2) i nejlepší střelec nejvyšší soutěže bosenský snajpr Mahmutovič, Liberečtí přijedou v plné síle. A navíc psychicky posilnění senzační čtvrteční remízou 1:1 na hřišti FC Sevilla v Evropské lize. A ještě trochu statistiky: Teplice vyhrály všech šest domácích zápasů v této ligové sezoně, Liberec vyhrál jediné z posledních 6 kol.