„Nikdo není nepostradatelný a vše se dá řešit,“ řekl klidným hlasem po ročním působení na teplických Stínadlech sportovní ředitel Jakub Dovalil: „Každý klub má problém, ale musím přiznat, že jsem jich v Teplicích čekal méně.“

Prvním jistým odchodem je přestup australsko-srbského stopera Aleksandara Šušnjara do Mladé Boleslavi…
O jeho odchodu víme od léta a na příchodu náhrady pracujeme, jednání o stoperovi probíhají. Moc jich v české lize není. Jsou tři možnosti: hráč ze zahraničí, mladý český hráč nebo nějaký hráč středního věku. Ideální by bylo mít jasno do konce prosince, ale lednové přestupní okno je dost dlouhé.

Můžete být konkrétnější?
Máme dva tipy, ale nechci prozrazovat. Jednomu je 26 let, druhému osmnáct. Povedlo se nám zabudovat Alexe Krále a ostatní hráči to vidí. Na této cestě bychom chtěli pokračovat.

Na odchodu z klubu je i žádaný záložník Martin Fillo. Už v létě ho lákal Zlín, nyní se jeví jako nejvážnější zájemce Plzeň, odkud pochází. A v létě mu končí smlouva…
Martin je zajímavý fotbalista pro hodně klubů, pro nás samozřejmě také. U nás ožil, postaral se o polovinu „kanadských bodů“, byl to jeden z nosných hráčů. Předložili jsme mu zajímavou nabídku na prodloužení kontraktu, ale zatím jsme se nikam neposunuli. Také je pravda, že na něj žádná nabídka nepřišla, ale nepochybuji o tom, že se situace bude vyvíjet.

Petr Hynek, ředitel FK Teplice
„Říct, že budeme hrát o poháry, je těžké,“ ví teplický ředitel Hynek

Zdá se, že ho neudržíte, bude jeho ztráta bolestná?
Zatím jeho působení nechci hodnotit, ještě neodešel. Ale je jasné, že u nás měl nějakou roli, kterou splnil… Pokud odejde, nebude to příjemné. Na druhou stranu je každý nahraditelný. Logicky, v nějakých věcech to může být složitější, ale fotbal nekončí a objeví se někdo jiný.

Po dlouhodobém zranění se bude do přípravy vracet univerzál Jakub Hora. Může být náhradou právě on?
Počítáme, že začne trénovat, vrátí se a pomůže nám. Hora křídlo odehraje, ale lépe se cítí na podhrotu.

Na podzim se příliš neprosadili hráči, kteří jsou v Teplicích na hostování – mladí záložníci Jan Suchan a Daniel Trubač…
Suchan se na měsíc zranil, pak mu nevyšel pohár. Jeho působení se řeší, ale asi to spěje k jeho návratu do Plzně. Nikomu by neprospělo, kdyby nehrál.

A slávistický host Trubač?
Gól nedal, ani na něj nenahrál. Čekali jsme víc, ale za nepovedený tah bych ho nepovažoval. Byli bychom rádi, kdyby zůstal, ale Slavie si ho může stáhnout.

Kolik hráčů může přijít?
Stoper, křídlo a ofenzivní hráč. Máme tady mladé hráče, dorostence. Na příležitost čekají záložník Patrik Žitný a útočník Dominik Šup.

Na zimním stadionu v Bílině se fotbalisté Teplic rozloučili s rokem 2017 hokejovým zápasem se záchranáři. Fotbalisté prohráli 3:5
FOTO: Fotbalisté Teplic hráli hokej se záchranáři. Ti je pak museli ošetřovat