„Hrál se fotbal nahoru dolu, ve druhé půli se pořád něco dělo, divákům se to muselo líbit. Po vyloučení Ljevakoviče, a ještě když Grigar chytil penaltu, jsme s diváky vytvořili jednu partu a ti nám hodně pomohli. Jejich nezvykle silné podpory si všimli i hráči. Chvilku si teď sedneme, vydali jsme se správným směrem, ale žádné oslavy nebudou, není na ně čas," usmíval se teplický trenér Lukáš Přerost.

Hodinu a půl před začátkem byl nejmladší kouč na současné ligové scéně, je mu 35 let, nervózní a uklidňoval se poslechem hudby: „Ale jakmile zápas začal, všechno ze mě spadlo. Utkání jsem si vychutnával, i když v něm bylo hodně momentů náročných na nervy. S Mladou Boleslaví to v poslední době asi ani jinak nejde."

Zápas nabídl tři klíčové okamžiky. Vedle zmiňované trefy Mahmutoviče to bylo v 69. minutě vyloučení domácího Ljevakoviče a o tři minuty později přísně nařízená penalta ve prospěch Mladé Boleslavi. Tu však exteplický středopolař Mareš nevyužil. Lépe řečeno – teplický brankář Grigar tygřím skokem do pravé strany míč vyrazil!

„Nepříznivé momenty nás semkly. Dřeli jsme až do konce. Ve druhé půli už byli odvážnější. Kdybychom využili šance, bylo by vše klidnější," dodal Přerost.

Zatímco „skláři" Mahmutovič s Ljevakovičem byli šťastnými hrdiny nedělního podvečera, Mareš opouštěl stadion znatelně zklamaný. „Věřil jsem si, v přípravě jsem dával jednu penaltu za druhou. Dopředu jsem si vybral stranu, což nikdy nedělám… A poprvé v životě jsem ji neproměnil. A zrovna v Teplicích, kde jsem hrál skoro celý život," řekl očividně rozhozený Jakub Mareš.

„Prohráli jsme zbytečně, měli jsme utkání dovést do bodového konce. Více než porážka mě mrzí zranění Rolka, nešťastně si pochroumal koleno. Vypadl nám další klíčový hráč, sestava se nám hroutí," litoval na pozápasové tiskové konferenci kouč poražených Miroslav Koubek.