Pojďme se podívat na tři nováčky, kteří usilují o základní sestavu. Šestadvacetiletý Alois Hyčka přišel v zimě z Brna, na severu Čech je ale doma, před časem totiž hrál za Ústí nad Labem, kde zapustil kořeny. Jedná se o moderní typ krajního fotbalisty, který může hrát podle potřeby v obraně i v záloze. Momentálně má do základu blízko, vše svědčí tomu, že tento ofenzivní štírek bude brousit pravou stranu zálohy. Malou výšku umí Hyčka vynahradit mohutným výskokem, jeho předností jsou také rychlé ofenzivní výpady.

Alexandr Šušnjar má v sestavě Teplic nahradit stopera Michaela Lüftnera, který odešel do pražské Slavie. Šušnjar se narodil v australském Perthu srbským rodičům. Svým pohybem na hřišti a výškou Lüftnera silně připomíná, má ale velmi dobrou rozehrávku, především levou nohou, čímž se od svého předchůdce naopak odlišuje. Na Stínadla přišel ze čtvrtého týmu rumunské ligy, kde pravidelně nastupoval. Šušnjarovi je teprve 21 let, domluví se anglicky, v Teplicích si povídá hodně s Admirem Ljevakovićem, s nímž mluví řečí svých rodičů.

Hyčka s Šušnjarem budou podle mnohých na jaře patřit do základní sestavy kouče Daniela Šmejkala. Jan Vošahlík, poslední nový muž teplické squadry, s největší pravděpodobností začne na lavičce.

Brzy osmadvacetiletý odchovanec příbramské kopané, strávil podstatnou část svého sportovního života v pražské Slavii. Do Edenu se stěhoval už ve 13 letech, ligovou premiéru ale zažil v 16 letech v Příbrami. Do Slavie se dvakrát vrátil, tepličtí fanoušci si určitě vzpomenou, jak se na jaře 2013 v sešívaném dresu mohutně radoval z branky do sítě žlutomodrých. Byl reprezentantem do 21 let, Vošahlíkův progres se ale záhadně zadrhnul. Celkem vystřídal šest prvoligových klubů, hrál také v Kazachstánu a naposledy v Maďarsku.