„Dnes jsme utkání odehráli slušně. Našemu výkonu chyběla akorát branka a vyhráli jsme. Ale bod bereme a jedeme dál," prohlásil trenér Teplic David Vavruška. „V tom je fotbal krásný. Před zápasem jsme byli outsider a po něm říkáme, že jsme hráli výborně. Je to tak, jak to je. Máme prostě bod," dodal.

Severočeši nastoupili bez klasického útočníka, místo něj dostal příležitost na hrotu Vachoušek a byl to právě on, kdo se dostal do první vážné šance zápasu. Ve čtvrté minutě k němu Fillo prodloužil centr, domácí kapitán ale v ideální pozici trefil pouze devatenáctiletého Tomla, který si v obraně Mladé Boleslavi prožíval svůj ligový debut.

„Soupeře jsem studoval asi tři dny a věděl jsem, jak budeme chtít hrát. Že bude Vachy hrát v útoku jsem věděl týden," uvedl Vavruška. „Sice nedal branku, ale když to vezmu z pozice toho, kolik hráčů se na hrotu vystřídalo, tak měl čtyři šance, sklepával balony a měl dobrou přípravnou fázi," přidal.

Domácí měli v prvním poločase lehce navrch a další možnost otevřít skóre měl Fillo, jenže proti boleslavskému brankáři Šedovi neuspěl. Ve 24. minutě se ke slovu dostali i hosté, Chramostovo sólo ale skvěle zneškodnil teplický gólman Chudý. V poslední šanci úvodního dějství se poté ocitl opět Chramosta, ale tentokrát trefil jen boční síť.

Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji Severočeši, ale dlouho stál za zmínku jen Vachouškův pokus z otočky, který málem zaskočil Šedu. Teplice tlak postupně stupňovaly a v 75. minutě byl blízko brance Fillo, když Šedovi vypadl míč z rukou, jeho střela ale trefila břevno.

„Druhý poločas byl z naší strany hodně špatný, nebyli jsme schopní se dostat do hry," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím. „Byli jsem pod tlakem, Teplice nás agresivně napadaly, ale to nic nemění na tom, že bych od našich klíčových hráčů čekal, že si s tím líp poradí," dodal.

Pět minut před koncem se po Nivaldově centru dostal k míči Vachoušek, jeho tvrdou ránu ale zblokoval Čmovš. Když podobně dopadl Krob v samotném závěru utkání, skončil zápas bez branek. Teplice tak navzdory velké převaze ve druhé půli neskórovaly a v posledních čtyřech zápasech daly jen jeden gól.

S bodem nemůže být spokojená ani Mladá Boleslav, protože po vítězství Liberce nad Příbramí přišla o náskok na třetím místě, které před Slovanem drží jen díky lepšímu skóre. Pátá Slavia navíc na středočeský celek ztrácí pouhé tři body.

21. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice – FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Proske – Nádvorník, J. Paták. ŽK: Vachoušek, Ciskaridze, Gregáň, Potočný – Čmovš, Takács. Diváci: 3541.

Sestavy:

Teplice: Chudý – Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob – Kodeš, Soungole – Gregáň (57. Nivaldo), Kukec (65. Potočný), Fillo – Vachoušek. Trenér: Vavruška.

M. Boleslav: Šeda – Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman – Ščuk, Rada – Čermák (81. Přikryl), Magera (78. Takács), Kalabiška – Chramosta (46. Baroš). Trenér: Jarolím.