„Každý říká, že jde o výchovu hráčů. Ono tomu tak opravdu je. Chceme připravit individuality, které budou v širším, případně užším, kádru áčka. To je nejdůležitější cíl, ale nikdo nechce být poslední a každý chce vyhrávat, takže by to mělo jít ruku v ruce," tvrdí šéftrenér mládež FK Teplice Michal Kolčava, jenž je zároveň i trenérem juniorky.

V Juniorské lize bude v této sezoně startovat celkem jednadvacet družstev, teplické mladíky tak čeká náročný program. Soutěž proto začíná už na konci července, poslední letošní kolo se odehraje 9. prosince. „I z tohoto důvodu byla příprava o něco kratší. Absolvovali jsme v ní pět zápasů. Čtyři z nich jsme vyhráli, jednou jsme prohráli. Z týmu, který hrál Juniorskou ligu v předchozí sezoně, zůstalo jen několik hráčů. Během přípravy jsem tak tvořili nový celek. Konsolidace kádru bude pokračovat i během sezóny. V té krátké době si však tým sednul a v přípravných zápasech byl vidět velký posun."

V juniorce bude působit několik hráčů, kteří naposledy hráli za Teplice nejvyšší dorosteneckou soutěž. V některých z nich vidí Kolčava tahouny. „Měli bychom se opírat především o dva hráče, jimiž jsou Urma a Daniel Richter. Mezi opory se samozřejmě mohou zařadit i další fotbalisté. Jestli budou chodit hráči z A týmu, jako Patrik Lukáč, Marek Strada a Pavel Verbíř, tak samozřejmě budeme spoléhat také na ně."

Dnes se Teplicím postaví Baník Ostrava, který vede trenér Radomír Korytář. „Příprava byla na můj vkus hodně krátká. Zaměřili jsme se během ní na práci s míčem, i kondici jsme rozvíjeli hlavně při hře. Nedostatky vyladíme během zápasů. Pro první utkání s Teplicemi se k nám připojí pár kmenových hráčů áčka, jmenovitě brankář Jiří Pavlenka, Jan Baránek, Patrizio Stronati, Oldřich Byrtus a Jan Hable," odtajnil kouč Baníku.

Staronovým působištěm teplické juniorky je hřiště v Dubí – Pozorce, kde hraje své domácí zápasy i účastník I. A třídy 1. FC Dubí. „V Dubí najdeme krásné domácí prostředí. Je tam nová tribunka, rozšířené hřiště, perfektní tráva i výborné kabiny. Nic by nám tam nemělo chybět a snad si tam najdou cestu také fanoušci. Chceme hrát útočný fotbal, plný důrazu a napadání, kterým bychom fanoušky rádi přitáhli," láká Michal Kolčava na dnešní duel Teplice – Ostrava. Vstupné je 40,- Kč, ženy, děti a permamentkáři mají vstup zdarma.