Jakube, bod proti silné Olomouci berete?
Panuje s ním spokojenost. V naší situaci jsme nehráli na remízu, chtěli jsme Olomouc porazit, ale vzhledem k inkasované brance v první půli je pro nás bod dobrý.

Zdálo se, že bod je pro Teplice maximum. Sigma byla přeci jen nebezpečnější.
Její hráči jsou na tom dobře na balonu, je tam fotbalová kvalita, dobře se mísí. Věděl jsem to o nich, vždyť jsem tam na jaře půl roku hostoval. Nešli jsme do zápasu s tím, že je budeme fotbalově přehrávat, že budeme víc držet balon, to nešlo.

Jak jste říkal, hráče Hanáků znáte. Předával jste tedy v kabině koučovi a hráčům informace?
Kádr mají podobný jako na jaře, ale změnil se trenér. Z tohoto důvodu by informace byly zavádějící, trenérem se toho změní dost. Nechtěl jsem do toho vstupovat, abych informacemi spíš hráče nezmátl.

Poprvé jste nastoupil na levém kraji obrany. Jaké to bylo?
Pro mě to není neznámá pozice, už jsem na ní alternoval ve Spartě místo Manuela Pamiče. To je ale stroj, ten z toho nevypadne, takže bylo těžké se na levém kraji obrany prosadit. Mně docela tento post vyhovuje, jsem rychlostní typ a pokud mám záložníka, který mi to stahuje doprostřed a mám tam ten prostor, tak je to fajn.

Může vás bod získaný se silným soupeřem nastartovat?
My se chtěli nastartovat už po Jihlavě, ale nevyšlo nám to. Po Hradci jsme si pak řekli, co je pro nás klíčové, jak musíme hrát. Myslím, že když to budeme plnit, a já věřím že ano, protože všichni chceme jít výše, tak to půjde.

A co jste si tedy řekli v kabině?
Nerad bych ten náš recept prozrazoval, ale řekli jsme si, že prostě musíme bojovat. Momentálně na tom nejsme psychicky tak dobře, abychom soupeře přehrávali kombinační hrou. Když budeme bojovat a makat, tak vyskočí nahoru i fotbalovost. Věřím, že bod se Sigmou nám pomůže.

V Teplicích je hodně technicky vybavených hráčů. Je tedy tady pro ně těžší hrát jiný styl fotbalu?
Bojovat a makat musí každý. Já také nejsem třeba jako Ljevakovič, který s prominutím žere trávu. Musíme to ale teď dělat tak jako on. Musíme vždy zvolit účinnou taktiku proti soupeři. Třeba dnes se nám to ve druhé půli povedlo.

Byl trenér Ščasný po Hradci hodně naštvaný? Prý jste tam hráli špatně, jakoby bez zájmu.
Bez zájmu… Po Jihlavě asi přišlo to, že jsme si mysleli, že Hradec můžeme přehrát kombinačně, přeci jen máme v týmu techničtější hráče než on. Nerad bych se ale už k tomu vracel, prostě nám to nevyšlo. Bouřka ale v kabině nebyla, to není konstruktivní.

V příštím kole jedete do Ostravy..
Ta je na tom jako my. Musíme tam jet s tím, že chceme tři body. Nic jiného nebereme. Samozřejmě, záleží i na průběhu zápasu, ale věřím, že tři body uhrajeme. Jedeme tam zkrátka pro ně.