„Vítězství nad Libercem nám pomohlo hlavně psychicky, nálada je teď podstatně lepší. Ale to už je historie," říká trenér Teplic Zdeněk Ščasný, jehož tým přejel Slovan 3:0 a opustil poslední místo prvoligové tabulky. Vyhráno ale Severočeši ještě nemají.

„Skláři" se v sobotu vydají k jednomu ze šlágrů 15. kola do metropole. Na Letné se proti nim postaví sparťané, kteří čekají na zaváhání vedoucí Plzně, aby se dostali do čela. Pražané se drží v popředí soutěže hlavně díky úspěšnosti v domácích zápasech na svém stadionu vyhráli devět z posledních deseti ligových utkání! Teplice jsou naopak nejhorším týmem venku, když Na Stínadla importovaly letos jen jeden bod.

„Čeká nás Sparta, která je mimořádně silná hlavně doma, ale rádi bychom už konečně někde prolomili tu neúspěšnou venkovní sérii," burcuje Ščasný v rozhovoru pro klubový web Teplic.

Ani jeden tým nebude kompletní. Spartě bude chybět její největší útočná hrozba Léonard Kweuke, který je vykartovaný, i zraněný Václav Kadlec. Teplice budou oslabeny o hosty ze Sparty Andreje Keriče a Jakuba Podaného. „Zase musíme po vítězném zápase hýbat se sestavou. Chybí nám trochu štěstí v tom, abychom mohli sestavu stabilizovat," povzdechl si Ščasný.

Souboje mezi Spartou a Teplicemi patří k tomu nejlepšímu, co liga nabízí. Pokud si neuděláte výlet na stadion, můžete prestižní bitvu sledovat od 20.15 na Fandovi.