Na podzim si nejlépe vedla rodina Veličkova. Petr Velička starší ovládl soutěž jednotlivců, se svou manželkou a synem navíc triumfoval v soutěži týmů. Veličkovi tak dali vzpomenout na předchozí řádění rodiny Bártlů, které se v minulosti též dařilo na obou herních polích.

„Já hraji od samého začátku. První jsem ale nikdy nebyl, jen třetí. Vyhrál jsem i několik kol, ale je zajímavé, že teď ani jedno kolo, to je opravdu taková rarita,“ usmíval se spokojený táta Velička, když si prohlížel ceny – poukázku na třicetilitrový soudek piva Gambrinus a propagační předměty FK Teplice.
„Pivo bude spíš na teplejší dny,“ mrkal spiklenecky Petr Velička mladší, který převzal poukázku na druhý pivní soudek, tentokrát za výhru mezi týmy, kde Velich team skončil před Křemýžáky a družstvem Olgoj Chorchoj.

Součástí Velich teamu byla i Maruška Veličková, v celkovém pořadí jednotlivců druhá. Na stříbrnou pozici ji odsunul horší odhad v Supertrefě, se svým manželem totiž měla shodný počet bodů. „My se během soutěže pořád předháněli,“ vyprávěla.

Jak již bylo zmíněno, Velička mladší se mezi nejlepší neprobojoval. Proč? „Stalo se mi, že z deseti zápasů mi nevyšel ani jeden. Je pravda, že jsem tam měl tři remízy,“ svěřil se s krachem, který ho v průběhu podzimu potkal.

„Někdy blafuju a říkám, že dám všem remízy. Ale byli jsme teď tým, tak se musíme snažit mít všichni podobné tipy, abychom nasbírali co nejvíc bodů,“ přidává.

Velička starší má jinou taktiku. „Já remízy vůbec nedávám. Jedu podle počtu obyvatel. A hodně dávám jedničky, tedy na domácí. Vůbec se mi nedaří tipovat Bílinu. Vždy mi to pohnojila.“

Veličkovi nejsou typickou sportovní rodinou, byť k sportu mají i díky TIP LIZE velmi blízko.

„V životě jsem fotbal nikdy nehrál. Byl jsem spíš takový pohodlnější, prostě ulejvák. Kluka jsem dal na tenis, ale tam ho pořád bolela ruka. Tak mi zběhl vedle na fotbalové hřiště,“ vzpomíná táta na fotbalové začátky Petra mladšího, později brankáře FK Duchcov.

Nyní ale fotbal chytl i tátu Veličku, nad TIP LIGOU přemýšlí dlouhé hodiny. „Máme tu soutěž rádi. Přáli bychom si, aby nám na vítězství zůstávaly památky, třeba by byly super nějaké hrníčky, na kterých by bylo napsáno, že jsou ze soutěže, nebo alespoň diplomy. Pivo je super, ale vypije se a nic nemáme,“ shodli se svorně.

Tak tedy zase na jaře, milí čtenáři! TIP LIGA byla, je a bude! A vynasnažíme se nejen přání rodiny Veličků naplnit.