Na startu ročníku 2013/2014 jsou opět čtyři týmy z Teplicka – TJ Proboštov, Baník Modlany, FK Bílina a TJ Krupka.

Nejambicióznější z nich je Krupka. Za podpory Michala Žáka, bosse futsalové Balticflory, chce postoupit do divize. V létě ulovila velezkušeného Miroslava Radu, jenž s Teplicemi před 14 lety hrál v pohárové Evropě, kádr doplnila i dalšími zajímavými fotbalisty z krajských soutěží. „Určitě chceme co nejvýše. Uvidíme, jak se nám bude dařit, cílem je ale hrát na předních příčkách a zkusit postoupit," tvrdí krupský funkcionář Karel Rouček. Jeho slova potvrzuje i Michal Žák. „Máme zajímavé mužstvo, trenéry, kteří fotbalu rozumí, krásný areál. Krupce by divize určitě slušela."

První soupeřem Krupky budou Modlany. Dnes od 15 hodin tak uvidí fanoušci na hřišti modlanského Baníku zajímavé derby, ve kterém budou hosté z Krupky toužit po prvním bodovém nášupu. „Derby bývají ošidná. Není to ideální zápas na začátek sezony," ví moc dobře sekretář TJ Krupka Jiří Penc. „Modlany mají nový kádr, budou se chtít ukázat," čeká těžkou bitvu. Proti Krupce má Baník vždy speciální motivaci, což ukázala i minulá sezona, v níž obě derby vyhrál. Nyní navíc Modlany trénuje exkrupský kouč Petr Kuzár.

„V derby nehraje domácí hřiště roli. Rozhodne proměňování šancí," myslí si sportovní manažer Baníku Radek Moučka. Domácí fanoušci se těší, co předvede nový útočný trumf Zbyněk Záveský, jenž přišel před sezonou z Proboštova.
V Proboštově ale jeho odchodu nelitují. „Záveského jsme vyměnili za Jana Vavrince, čímž jsme posílili kraj zálohy, který nás trápil. Do útoku jsme navíc získali na střídavý start Tomáše Heřmana," prozrazuje trenér TJ Proboštov Miroslav Janota. Heřman minulou sezonu hrál v Modlanech, poté ale odešel do celku I. B třídy SK Brná.

V sobotu se Proboštov utká doma s Juniorem Děčín, kterému se na jaře dařilo. „Chceme vyhrát. Myslím si, že s týmem, který máme, bysme měli být nahoře. Můžeme každý zápas vyhrát. Když ale nebudeme hrát srdcem, tak taky můžeme každý zápas prohrát," tvrdí Janota.