Trenér teplických fotbalistů Zdeněk Ščasný má jasno. „Olomouc má sice formu a máme k ní respekt, ale v téhle lize se dá porazit každý," motivuje své svěřence.

Vůdce severočeského týmu bude dbát na to, aby hráči odvedli výkon, za který se nebudou muset stydět. Toho docílí pouze tím, že na hřišti nechají všechno. „I divák je schopen něco odpustit, když vidí, že hráči pracují celých devadesát minut a vydají se ze všech sil, ale pokud vidí to co v Hradci, tak nám neodpustí nic," připomněl Ščasný na klubovém webu bezkrevný výkon Tepličanů v minulém utkání, který vedl k prohře 0:2. „My chceme vyhrávat fotbalovostí, aby nás to moc nebolelo. Ale fotbal se posunul jinam. Buď se přizpůsobíme, nebo část hráčů vyměníme. Jiná cesta není," viděl příčinu poslední porážky, která Severočechy přibrzdila v rozletu poté, co doma přejeli Jihlavu.

Teplicím se začíná krátit seznam marodů. „Matula zůstává na marodce, nicméně ostatní se dávají dohromady. Otazník ještě visí nad Jindráčkem, jestli bude v neděli v pořádku," upřesnil Ščasný.

Olomouc se pokusí prodloužit sérii deseti zápasů bez porážky. „Teplice jsou pro nás po výměně trenéra méně čitelné mužstvo. Když se ale podíváme na jména, mají kvalitní kádr a proč jim to zatím hapruje, to nevím," řekl trenér Sigmy Roman Pivarník.

Zápas 12. kola se hraje Na Stínadlech v neděli od 15.00.

Rozhodčí:Franěk Pelikán, Gallo.

Bilance:32 10-11-11 34:39.

Poslední zápas:3:1.

Předpokládané sestavy:

Teplice:Grigar Vondrášek, Lukáš, Lüftner, Rosa Vůch, Jarolím, Ljevakovič, Vachoušek, Podaný Mahmutovič.

Olomouc:Blaha Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek Pospíšil, Ordoš, Hořava Schulmeister, Klesnil, Navrátil.

Zajímavosti:

z posledních 13 vzájemných ligových duelů vyhrály Teplice 2x

Teplice vstřelily jen 9 branek a spolu s Příbramí mají nejhorší útok v lize

Olomouc už deset kol neprohrála a ve stejném počtu utkání vždy skórovala

Teplice vyhrály z posledních 13 kol jen 2x

Olomouc má s 8 inkasovanými góly nejlepší obranu v lize