„O poločase jsem šla do kabiny, protože strašně pršelo. Opřela jsme se o topení a chvilku na to uhodil do budovy, kde nebyl hromosvod, blesk. Mě to zasáhlo do nohy a odhodilo. Popraskaly žárovky a tak. Pak už jsem jen ležela na zemi a čekala na sanitku. V nemocnici mi řekli, že jsem měla štěstí, protože jsem měla přes stehno trenky," hlásí z nemocnice 21letá Fryčková.

„Byla to hrozná pecka. Od topení vyletěly jiskry, jako když spojíte dva elektrické kabely. Zrovna u něho seděli Machové," líčí Ladislav Šimon, trenér teplických děvčat. „Naštěstí to nedostali natvrdo, jinak by tu už nebyli. To stejné platí i pro tu slečnu, která byla ve vedlejší kabině. Slyšeli jsme z ní po ráně řev, ale naštěstí byla Zuzka jen v šoku," pokračuje.

„Táta se strašně lekl, dostal to do zadku. Já nějaký výboj do svého těla skoro ani neregistroval. Večer jsme ale raději jeli do nemocnice, aby nás zkontrolovali. Točí nám EKG, berou krev. Vše je ale v pořádku, měli by nás co nejdřív pustit," volal včera dopoledne z teplického špitálu Miroslav Macho mladší, předseda DFK Teplice. Odpoledne už byli všichni doma.

„Seděli jsme zrovna o přestávce v kabině. Stav zápasu byl nerozhodný, 2:2. V tom udeřil blesk, velká rána. Byli jsme všichni z toho v šoku. Odvezli je do nemocnice na pozorování, pak se přihlásili, že jsou v pořádku. Hodně se mi ulevilo," oddechla si fotbalistka DFK Teplice Denisa Dražanová.

„Já byl vedle v hospůdce, která je v budově společně s kabinami. Byla to velká šlupka. Hned jsme si všichni v hospodě říkali, jestli se něco nestalo. A stalo. Jsem moc rád, že to dopadlo takhle, měli jsme pěkně nahnáno," popsal událost Bobeš Kudrhalt, fotbalový fanoušek.

Všichni aktéři nedělní události se podivují, že budova s kabinami u hrobského fotbalového hřiště není chráněná hromosvodem. Jejich míněni potvrzuje Petr Činoveský, odborník na elektrické rozvody: „Podle  platné normy ČSN ho má mít každá budova."

„Mám informace, že nízké budovy, mezi které určitě spadá ta naše s kabinami, hromosvody mít nemusejí. V její blízkosti jsou vyšší budovy, dokonce jsou tam i vysoké stožáry," diví se Jiří Sedláček, sekretář oddílu TJ Hrob, který poskytuje DFK Teplice domácí azyl. „Musela to být velká náhoda, blesk se asi svezl po kabelu," myslí si.

„Podle všeho to vypadá, že se blesk svezl po elektrickém vedení na elektrické spotřebiče. Pokud tam je topení na kotel, tak se dostal do radiátoru. V každém případě by budova, měla být chráněná proti podobným živlům, zvlášť když jsou v ní kabiny, ve kterých se shromažďují lidé," upozorňuje elektrikář Petr Činoveský.

„Už jsme se spojili se starostou Košťan Tomášem Svádou. S hrobským starostou budou projednávat zabezpečení kabin, nainstaluje se tam hromosvod, aby se zabránilo případnému neštěstí. Myslím si, že by hromosvod měly mít všechny budovy," připojuje se Šimon k Činoveskému.

Na Teplicku v minulosti blesk při fotbalovém utkání zabíjel. Na začátku července 2008 při tréninkovém zápase kostomlatských a bílinských fotbalistů usmrtil v Kostomlatech devětatřicetiletého fotbalistu z Bíliny.