Vás trápila bolavá záda, už je to lepší?
Furt to cejtím, ale už není čas, abych s nima furt nějak laboroval. Prostě to jde, dělám pro to maximum a věřím, že se to bude zlepšovat.

V Příbrami jste hrál v základu, tam vás bolest nesužovala?
Ne, ale vypadalo to, jakoby nás všechny bolely prvních 30 minut záda. Musíme zkrátka hrát jinak než tu první půlhodinu. Kdybysme hráli celej zápas tak jako druhej poločas, tak bysme tam určitě neprohráli. Teď nás čeká zápas se Slováckem, kterej je pro nás opět klíčovej. Musíme do něj dát všichni víc jak sto procent, všichni musíme jezdit po prdeli!

To si ale určitě říkáte před každým zápasem. Proč to pak nevyjde?
Jak se nedaří, tak se dostaneš pod psychickou deku. Je tam určitej blok. Nejde ani omluvit, že je někdo mladej a nezkušenej. Jednou se dostal do ligy, do základní sestavy, tak by odolnej být měl. Když ne, tak nemá v lize co dělat. Na druhou stranu je ale pravda, že každej občas děláme nějaký chyby.

Venku jste strašně dlouho nevyhráli.
To jsem ještě nezažil. Musíme se z toho ale dostat sami, nikdo jinej nám nepomůže. Asi se to promítá i do těch začátků zápasů, který jakoby prospíme. Stát se to samozřejmě může, ale u nás už je to blok, jak jsem říkal. Hodně nám pomáhá, když dáme gól jako první, to pak zpravidla neprohráváme.

Jak to zlomit?
Je to těžký, 90% hráčů našeho týmu ještě nehrálo o záchranu. Něco takovýho tě nahlodá. Zlomit to můžeme bojovností. V každým zápase musíme nechat na hřišti vše.

Pamatuji si, že hokejisté Litvínova odložili holící strojky a žiletky, když měli nějakou dlouho nepodařenou sérii.
Na tyhle sázky a hecování je už pozdě. Teď je před náma Slovácko, který musíme zrubat, rozkopat, porazit. Je jedno kolik, je jedno jak. Úkol je jasný!

Do sestavy se vrací Ljevakovič, zvedne vás to? On je přeci velký bojovník.
Ljeva samozřejmě tu bojovnost má. Nemůžeme ale spoléhat na to, že se vrátí a vše půjde samo. Pokud mu nepomůžeme a nebudeme bojovat stejně jako on, tak může spadnout k nám do tý šedi. Musíme mu zkrátka pomoct, aby byly jeho přednosti mančaftu platný.

Naopak vám už nepomůže Jarolím, který odešel do Činy.
To je fotbal. Některý hráče máme zraněný, některý nakoplý, někteří odešli. Situace není dobrá, ale musíme si s tím poradit.

Jak silný vás čeká v neděli soupeř?
Nemůžeme teď rozlišovat slabý a silný soupeře. Každý zápas je pro nás důležitý a je jedno, jestli hrajeme se Spartou, Příbramí, Slováckem, nebo s Plzní. Proti všem musíme bojovat, hrát na krev. Slovácko od doby, co má jako trenéra Sváťu Habance, hraje dobrej fotbal. Sváťa tam nastolil takovou tu pohodu. Nečeká nás vůbec nic jednoduchýho, musíme ale zabrat a vyhrát.

Habanec bude mít určitě proti Teplicím velkou motivaci.
Motivaci může mít, my jí ale musíme mít daleko větší. Už jen kvůli těm lidem, kteří na nás chodí poctivě každej zápas. Není jich sice tolik, ale jsme za ně moc rádi. Už jen kvůli nim musíme vyhrát.

Právě oni v neděli můžou být tím důležitým faktorem, který vám pomůže k vítězství.
Věřím, že nám lidi pomůžou. My jim jejich podporu musíme vrátit na tom hřišti, musíme jim ukázat svý srdce. Bojovat a vyhrát! Dobře ale víme, že to není jen o jednom zápase, že body budeme muset získávat i pak.