Jablkový koláč

Budeme potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g třtinového cukru
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 4 jablka
  • 4 lžíce džemu z červeného rybízu

Postup:

1.Připravte si koláčovou formu o průměru přibližně 26 cm a vymažte ji máslem, vysypejte strouhankou.

2. Promíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vejce a rozpuštěné máslo.

3. Umíchejte těsto, které rozválíte do vymazané a vysypané formy.

Dýňová polévka
Fantastické recepty z dýně: Polévka, pomazánka, bábovka i muffiny

4. Těsto pomažte džemem a nahoru naskládejte jablka. Ty předem oloupejte, rozkrojte napůl, vykrojte jádřinec a jablka nařezejte.

5. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C.

6. Pečte přibližně 50 minut. Dozlatova.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.