Poslední Bílina vs. pátý Děčín? Podle papírových předpokladů měli zvítězit hosté, pohled na aktuální formu ale říkal, že Draci doma třikrát v řadě vyhráli, Medvědi naopak tři poslední duely nezvládli. Navíc jeli na Teplicko v okleštěné sestavě, do hry musel i jejich manažer Havlíček, který hrál soutěží duel naposledy před třemi roky. Realita? Bílinští se dlouho drželi, nakonec ale z ledu odešli poraženi, Děčín hlavně díky poslední periodě vyhrál 7:2 a v průběžném pořadí se posunul na čtvrtou pozici.

Draci skolili Novou Paku 4:1, Jablonec 5:4 a Řisuty 9:6, není proto divu, že si na Děčín věřili.

Už ve 3. minutě ale otevřel skóre po nápadité přihrávce Zajana děčínský Sýkora. Domácí fanoušci se vyrovnání dočkali v 8. minutě, střelou k tyči se prosadil Ťjurin. Bílina si za svou aktivitu gól zasloužila, na ledě rozdíl mezi posledním a pátým nebyl vůbec znát. Místo vedoucí branky ale sama inkasovala, Štěpánkovi vymetl víko Sýkora.

Medvědi v prostředí části odskočili díky svému kapitánovi Oliveriusovi na rozdíl tří gólů, záhy ale Bílina využila přesilovou hru, přesně mířil Procházka.

Domácí tým, který už několik zápasů nevede ruský trenér Sergej Sošnikovi, jehož manažer Miroslav Kanis angažoval před Vánocemi, v poslední třetině doplatil na špatnou disciplínu. Nejprve dostal Šmejc desetiminutový osobní trest, poté byli během osmi vteřin vyloučení Mašek a Urban. Děčín dvojnásobnou přesilovou hru zužitkoval, nejprve Štěpánka překonal Oliverius, poté byl úspěšný Volráb. Štěpánka pak vyhnal z klece Smola, do branky šel mladičký Štěpka. Medvědi si dopřáli ještě jednu gólovou radost a pak už se do jejich branky nastěhoval místo výborného Lavingera sekretář oddílu Pošusta, aby si přímo na ledě vychutnal vysoké vítězství děčínských barev.

HC Draci Bílina – HC Děčín 2:7 (1:2, 1:1, 0:4).
Branky a nahrávky: 8. Ťjurin (Zdeněk, Běhula), 29. Procházka (Zdeněk, Šimeček) – 3. Sýkora (Balcar, Zajan), 17. Sýkora (Volráb, Zicho), 27. Oliverius (Kaltenböck, Faigl), 45. Oliverius (Zdvořáček), 46. Volráb (Balcar, Loukota), 52. Smola (Oliverius, Balcar), 57. Oliverius
Rozhodčí: Škrobák – Janíček, Sýkora. Vyloučení: 8:8, navíc Šmejc (B) a Havlíček (D) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 152.
Bílina: Štěpánek (52. Štěpka) – Jarý, Kučera, Kolíček, Petržílka, Běhula, Brzek, Pokorný – Urban, Zdeněk, Procházka, Kobes, Fábry, Mašek, Šmejc, Ťjurin, Šimeček, Lomovskij, Tupý, Dubrovin.
Děčín: Lavinger (59. Pošusta) – Loukota, Zdvořáček, Kaltenböck, Zicho, Balcar, Tůma – Sýkora, Hruška, Volráb, Oliverius, Faigl, Havlíček, Zajan, Smola.

Mostečtí lvi - Draci Bílina 10:1
FOTO: Bílina pod mosteckou palbou: Draci kapitulovali v derby desetkrát