„Určitě nejedeme jen na výlet chceme medaili," tvrdí trenér Petr Mašek. „Je to silně obsazený turnaj, který v minulosti vyhrávaly kluby ze Slovenska a z Česka. V Maďarsku uspěly například Louny, Chomutov. Ten turnaj má zvuk, ale nedokážu říct, jakou sílu budou mít třeba domácí a rumunské týmy. Třeba budou našlápnuté. Myslím si, že nejtěžší soupeře ale budeme mít mezi slovenskými celky," soudí Mašek. „Pro mě je velká čest, že můžu jako trenér na takový podnik jet," dodává. 

Mašek se se svými kolegy snažil postavit co nejsilnější výběr. „Mrzí mě, že někteří vybraní kluci nemohli jet. I tak si ale myslím, že máme silný tým, který bude konkurenceschopný." 

Robert Kysela
Kysela: Růžička není odepsaný, někdo z extraligy po něm sáhne. Hynek to má těžké

Do metropole na Dunaji jedou z pětky například Sládek, Reichenbach, Beránek a Langhammer, ze čtyřky Ondruš, Bílek a brankář Votava a z trojky šikulové Vokatý s Kuklíkem. Hlavními oporami celku by měly však být slečny Nerglová a gólmanka Konečná, kterou si Mašek půjčil z Loun. „Na Elišku hodně spoléhám, už jsem se s ní o její úloze bavil. A Hanka Konečná už v Maďarsku byla, dokonce byla vyhlášená nejlepší brankářkou turnaje." 

Nerglová (ročník 2012) je už zkušenou hráčkou, v svazové soutěži pravidelně přispívá velkým počtem kanadských bodů. Individuálně vyspělá hokejistka si uvědomuje, že se na ni spoléhá. „Budu se snažit trenéra a spoluhráče nezklamat," slibuje. 

Oslavy 25 HC Draci Bílina
OBRAZEM: Draci slavili čtvrtstoletí, dorazil i Šlégr. Na Elišku vybrali 30 tisíc

Santa Claus Cupu 2022 se zúčastní v kategorii AA celkem 20 týmů, které jsou rozdělené do čtyř skupin po šesti týmech. Teplice byly nalosovány do skupiny C, ve které se v sobotu postupně utkají s Szigeti Bikák (7.40), Ajkai Óriások - Maďarsko (8), Hoba Bratislava - Slovensko (11.40), HK Partizán - Srbsko (12) a HC Havrani Piešťany - Slovensko (14.20). Poté následují ještě dva sobotní zápasy, v neděli by měly být na programu další čtyři duely. Každý zápas bude trvat 18 minut. Teplická družina se do Maďarska vydá už v pátek. Do Budapešti se z České republiky chystají ještě Louny.