Do konce základní části zbývají dvě kola a Litvínov ztrácí na desátou pozici, kterou drží právě pražský rival, pět bodů. Pro Severočechy se tak už jeví vyřazovací boje jako nedosažitelný cíl.

„Pokusíme se vyhrát další zápas a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl očividně zklamaný 30letý litvínovský bek Marek Trončinský.

„Pořád se ještě hraje o šest bodů a je to otevřené,“ krotil sparťanskou euforii, kterou sledovalo 11 143 diváků 22letý sparťanský centr Jiří Černoch.

Sparta vedla po první třetině 2:0, po druhé 4:2, ale klíčová byla 45. minuta, kdy nejdříve rozhodčí Šír a Hejduk neuznali litvínovské partě, konkrétně Lukáši Kašparovi, gól kvůli postavení hráče v brankovišti a vzápětí na druhé straně po chybě Marka Trončinského skóroval Jiří Smejkal. Domácí vedli 5:2 a za poražené už skóre korigoval až pět minut před koncem zkušený útočník Jakub Petružálek.

HC SPARTA PRAHA – HC VERVA LITVÍNOV 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Klimek (T. Pavelka), 19. Forman (Pech), 23. Roberts Bukarts (Klimek, T. Pavelka), 40. Černoch (Sill, Smejkal), 45. Smejkal – 26. J. Mikúš (Kašpar), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 55. Petružálek (F. Lukeš). Rozhodčí: Hejduk, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 11 143.

HC Sparta Praha: Machovský – T. Pavelka, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, T. Dvořák, Voráček – Forman, Pech, Jarůšek – Bukarts, Hlinka, Klimek – Černoch, Sill, Smejkal – Rousek, Klíma, Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

HC Verva Litvínov: Janus – Trončinský, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček – Myšák, Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jícha – Jurčík, Havelka, Trávníček – Gerhát. Trenéři:Šlégr, Beránek a Skuhrovec.