„Myslím, že oběd, který jsme měli dneska, byl šťastný a bude to takhle dlouhou dobu pokračovat. Byly špagety s červenou omáčkou. To je Kristianovo oblíbené jídlo. Dlouho jsme je neměli, dnes si je poručil a pak se mu dařilo na ledě. Pověrčivostí to bude asi pokračovat," smála se Karin Reichlová, maminka sedmnáctiletého útočníka, který byl blízko hattricku.

„Přiznám se, že jsme na hattrick mysleli, ale to už bychom chtěli příliš," přiznala Reichlová, která svého syna sleduje z tribuny pod rozhlasovou kabinou. A co na to forvard ze slavné rodiny?

„Čekal jsem na branku dost dlouho. Šance jsem měl, ale ne a ne se prosadit. Dnes se to povedlo. Jsem za to moc rád. Že jsem měl blízko hattrick? To zase ne, já jsem nohama na zemi. Důležité je vítězství a to se podařilo," usmíval se Kristian Reichel, který se poprvé gólově prosadil nedávno ve Vítkovicích. Teď už má na svém kontě čtyři body za tři trefy a asistenci.

A co řekli trenéři na tiskové konferenci?

Jiří Šlégr (Litvínov): „Uvědomili jsme si oproti utkání v Pardubicích, že musíme více střílet a více chodit před branku. První gól byl šťastný, ale je to paráda pro Kristiana Reichla, který dal dvě branky. Pro tak mladého kluka je to super. Dva góly jsme dali v přesilových hrách, což je výborné. Těší nás výhra a musíme jet dále."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): „Dostali jsme první branku po naší chybě, kdy nám ujedou tři hráči na jednoho obránce. Další věc, která rozhodla, byly přesilové hry. My jsme nedokázali využít ani jednu, naopak domácí využili dvě a získali zápas na svou stranu."