Na čí straně je teď „momentum", jak říkají v zámoří? Jinými slovy, kdo je na tom před šestým zápasem série o titul lépe psychicky, kdo má větší drajv a hlad po úspěchu? Pro Třinec mluví fakt, že v neděli na poslední chvíli slezl hrobníkovi z lopaty. Litvínov sice nevyužil mečbol, má ale k dispozici ještě jeden. Tentokrát navíc doma.

„V žádném případě neskládáme zbraně, pořád věříme. Myslím, že takové vítězství nás nakopne," povídal po zázračném zmrtvýchvstání Ocelářů útočník Vladimír Dravecký, který se jako jediný trefil v nájezdech. Teď 
v Třinci všichni věří, že se finálová série ještě vrátí do Slezska. „Máme dost sil 
a energie, abychom to otočili," hlásí jedna z ofenzivních opor Jakub Klepiš.

U Litvínova bude důležité, zda se hráčům podaří rychle se oklepat z nedělního zklamání. Musí zapomenout na to, že je od historicky prvního titulu dělilo tak málo. Stejně tak už nemá smysl zabývat se spornou situací v prodloužení, kdy puk po Ručinského střele klouzal po brankové čáře. Byl za ní? Rozhodčí po konzultaci s videem gól neuznal.

„Já jsem na puk neviděl. Karel Kubát (obránce Litvínova, pozn. red.) stál u toho a říkal, že si myslel, že to bylo 
v bráně," popsal inkriminovaný okamžik Ručinský. „Nedá se nic dělat, ale jede se dál. Pořád vedeme v sérii 3:2, jsme v dobré pozici. Musíme poslední porážku hodit za hlavu. Je to finále, nikdo nečekal, že to bude jednoduché," zdůraznil slavný veterán.

Oba finalisté mají skvostnou ofenzivu, gólů ale v sérii moc nepadá. Dalo se to čekat – obrany jsou pečlivé a gólmani výborní. Nejen litvínovský fantom Pavel Francouz, skvěle chytají také Peter Hamerlík a Šimon Hrubec, který za zraněného parťáka zaskočil v neděli v prodloužení.

Ani dnes to zřejmě nebudou brankové hody. „Bude to podobné jako doteď. Věděli jsme od začátku, že nebude padat moc gólů, i teď v Litvínově to bude to samé," očekává od šestého finále Klepiš.

Tak kdo s koho?

Bookmakeři věří Litvínovu!

Jak vypadá finále hokejové extraligy před 6. zápasem řečí kurzů sázkové kanceláře Tipsport? V neděli to bylo ledově ostré vyrovnání od ocelářů 36 vteřin před koncem… Ale i tak je na tom Litvínov dle kurzů a sázkařů lépe. Vede 3:2 a hraje doma, mečbol se žlutou domácí podporou už podle sázkařů nepustí.„90 procent všech sázek jde na výhru Litvínova. V nedli byli chemici 36 sekund od titulu, měli mnohem víc šancí a nyní hrají o historický úspěch před svými fanoušky,"vypočítává vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis co hraje Litvínovu do karet před 6. zápasem.

Kurzy na úterní zápas:

Výhra Litvínova 2,15:1

Remíza 3,9:1

Výhra Třince 3,05:1

Zisk titulu:

Litvínov 1,29:1

Třinec 3,40:1