Zpěvačka řady zajímavých hudebních tváří na sklonku roku 2011 bavila vánočními koncerty i Ústecký kraj, v Děčíně dokonce pro velký zájem jednu show přidávala a měla zde tak dvoják. Nás zajímaly novinky, hlavně její chystaná deska s písněmi a texty Pavla Vrby.

Lucie, loni v létě jste připravovala nové album společně s Panem textařem Pavlem Vrbou, který bohužel v září 2011 tragicky zemřel. Stihli jste společně vše to, co jste chtěli?
(posmutněle) Já jsem dostala od pana Vrby poslední email čtrnáct dnů před tím, než se rozhodl odejít: „Tak jsem to všechno stihnul a těším se do studia.“
Bohužel to ale nevyšlo. Měla jsem deset textů a jeden mi chyběl. Na podzim mi pak ale jeho úžasná žena Maruška Vrbová poslala ten jedenáctý text, který mi scházel. Našla ho na chalupě na stole.

Jak se zkušenému textaři a populární zpěvačce spolupracovalo? Jaké to bylo?
Měla jsem možnost se setkat s básníkem nevídaným. Jsem ráda, že jsem prožila jeho poslední myšlenky.

Prozradíte současně Deníku, kterou písničku od něj máte úplně nejradši?
Písničku Ave Maria.

A proč právě ji? Má to nějaká konkrétní důvod?
To je vůbec první věc, kterou mi udělal. Také jsem měla štěstí, že jsem s ním udělala předloni své první vánoční cédéčko „Bílé Vánoce Lucie Bílé“ (Supraphon) a také novou desku, co jsem s ním dělala loni, a která původně měla vyjít letos na jaře, ale její vydání jsme posunuli na později. Myslím, že z ní bude mít radost i on nahoře.