V průběhu večera vystoupila skupina Bolly Ladies s břišními tanci. „Hlavně kankán v jejich druhém vstupu všechny rozparádil", říká ředitelka Arkadie Lenka Machaloušová. Stejně jako v minulém roce vystoupili úspěšně také členové tanečního klubu Styl-Dance Teplice, Honza Benedikt a Štěpánka Drobná.

PŘIJETÍ MEZI DOSPĚLÁKY

Ples Arkadie má ale ještě jednu stránku. Tou je každoročně i stužkování absolventů praktické školy Arkadie. I oni, kteří jsou někdy pro svůj handicap společností přijímáni s rozpaky, si zažívají svou chvilku slávy, stejně jako jejich vrstevníci z ostatních škol. Je to pro ně významná společenská událost, která posiluje jejich sebevědomí a rodičům je odměnou za péči, kterou věnovali svému dítěti s postižením.

Symbolickému přijetí do světa dospělých v tento večer sekundovali ti, kdo jim na cestě k dospělosti pomáhali. Dvěma slečnám, Vendule Očkové a Kristýně Vojtíškové, a jednomu mladému muži, Víťovi Reiningerovi, připnul absolventskou stužku jejich třídní učitel Tomáš Vorochta, růži jim s blahopřáním předala zástupkyně ředitele Martina Vitvarová a slečny provedl na parketu ředitel školy Ivan Růžička. A pak už se čerství „dospěláci" vrhli do víru tance se svými kamarády, učiteli či rodiči.

Josef Hon