Po zdařilém předloňském koncertu k 30. výročí násilného ukončení účinkování kapely a loňském druhém akustickém pokračování, bude letošní program ve znamení oslav kulatin původně bubeníka, nyní kytaristy a zpěváka Petra Kadlčka.

Dva bloky písní

„Protože to kromě pocty Emisi je taky tak trochu oslava mých šedesátin, udělám moje hraní jaksi ucelenější a budu právě hrát první blok moji novější tvorbu proloženou nějakým Naturalem a druhou sérii věnujeme speciálně pouze písním Emise," prozrazuje oslavenec, který po ukončení činnosti Emise hraje v populární kapele Natural či vystupuje sólově nebo jako doprovod dalších interpretů. Těšit se tedy můžeme i na megahit Kočičky.

Kromě Kadlčkova tradičního spoluhráče Kuby Fojtíka přijede tentokrát i další člen původní Emise a později i Naturalu. „Mám potvrzeného hosta našeho koncertu, Daniela Andela," upřesňuje Kadlček.

Místem konání koncertu je i do třetice Kulturní dům Mlejn v Krupce-Unčíně.

Dobrý pocity a Hlahol

„Tady Emise hrávala na slavných čajích a jejich koncert občas rozprášili příslušníci VB, kteří měli hned nad Mlejnem svoje výcvikové středisko. Navíc je budova Mlejna, sál, výčep i zázemí pro kapelu vlastně pořád v autentickém stavu přelomu sedmdesátých a osmdesátých let," uvádí organizátor Martin Rehn.

Jako obvykle bude mít Emise jednoho předskokana a jednu kapelu, která koncert zakončí. „Dvakrát nám jako předskokani vystoupili kluci z Modlanské skládky. Jejich basák a zpěvák Baží se ovšem v sobotu žení, tak jsme sáhli po kapele Dobrý pocity z Bíliny. Koncert pak zakončí další slavná teplická kapela Hlahol," dodává Rehn.

Koncert začíná zítra v 18.00, vstupné je dobrovolné.

Kapela Emise

Kapelu založil v Teplicích Petr Kadlček (tehdy bubeník) v roce 1979. Po několika personálních změnách jej v nejslavnější sestavě doplnili kytarista Vlastimil Zeman, klávesisté Jaromír Pivoňka a Daniel Andel a baskytarista Luděk Zedník. Kapela nahrávala pro Československý rozhlas a několikrát se objevila i v televizi, kde se dostala do finále soutěže Hudební pohár TKM. Mezi největší hity patřily dodnes známé skladby Šedou, Projdi se tmou, Helou, má krásná paní, Tak řekni proč či Postel. Činnost kapely ukončil zákaz ze strany tehdejších kulturních orgánů komunistického režimu v roce 1983, tedy pouhé čtyři roky po jejím založení.