„Platilo to u našeho vítězství v prestižní republikové soutěži Skutečná liga 2016 i loni v případě koncertu na významném letním evropském hudebním festivalu Przystanek Woodstock v Polsku. Deník sledoval naši cestu i po dalších špičkových festivalech v Česku a s velkou zvědavostí vyhlíželi dlouho ohlášené druhé studiové album, pojmenované jednoduše #MELBYS,“ řekl Mára Odložil, baskytarista a zpěvák úspěšné skupiny.

Druhé album IDIO vyjde v následujících týdnech díky obrovské podpoře fanoušků. Její příznivci na portálu Startovač.cz vybrali neuvěřitelných 39 450 korun na grafiku a vylisování cédéčka. O celou třetinu tak překonali celkovou částku, kterou mladí muzikanti potřebovali. Skupina se svým věrným vzápětí odměnila novým klipem k letní písni Godotova stanova, která mapuje život na cestách kapely.

Čtyřka z Ústí nad Labem hraje punk, má zpěvačku a loni vyhrála prestižní republikovou soutěž Skutečná liga 2016.
Ústecký punkový kvartet Idio & Idio čeká boj o polský Woodstock

„Když se něco takového stane, když do nás tolik lidí vloží důvěru, prostě nemůžete jen tak přestat. Najednou to už není jen o nás,” řekla k podpoře fanoušků usměvavá energická rusovláska Tereza Komanová, zpěvačka.

Začátkem roku 2018 to vypadalo na „velké problémy v ráji,“ když IDIO &IDIO na svých facebookových stránkách informovali o nečekaném odchodu svého zkušeného bubeníka Víta Michny.

„Není v tom nic osobního, žádné kontroverze. Víťa se k odchodu rozhodl sám, chce se soustředit na nové výzvy ve svém životě,” řekl Deníku kytarista Jan “Johnny B.” Bouma.

Kapela o pomoc žádá i čtenáře Deníku. „Pokud hrajete na bicí a jste v tom dobří, nebo někoho takového znáte, neváhejte nás kontaktovat třeba na sociálních sítích,“ vzkazuje kytarista.

Zdroj: Youtube

Novinkou dnes jen tříčlenné skupiny je chystaný křest druhého alba. „Pomůže nám s ním ústecký spolek Culture line, pořadatel akce Polívkový sady. Křest bude v ústeckém klubu Doma v pátek 23. března. Kromě nás se můžete těšit i na hosty, domácí folk – rockové Fridrich&Fridrich, děčínské kytarové DCRadio a veselé hudební těleso Točílas. Lístky nabídneme v předprodeji za 99 Korun, na místě je pak seženete za 150 korun. Večerem bude provázet charismatický spíkr Vojta Novotný, Ústečáci si ho pamatují z letní akce s obří vodní skluzavkou Slide Czech. Na koncertě se s fanoušky rozloučí náš bubeník Vít Michna,“ prozrazuje zpěvačka Tereza Komanová.

„Do téhle parády s námi jdou nejen výborní kamarádi, ale i jedni z nejlepších muzikantů co znám. Všichni, kdo přijdou, se mají na co těšit”, uzavírá baskytarista Marek Odložil.

Idio & Idio
Idio & Idio vyhráli republikovou soutěž Skutečná liga 2016