Na vyprahlé trávě vyrostly občerstvovací stany a pódium. Na něm se během dne až do večerních hodin vystřídala řada kapel. Například punková legenda SPS z Prahy či Totální nasazení ze Slaného. Publikum rozezpívala také třeba Modlanská skládka či ústecká partička Točílas. Pobavili ale i další vystupující, které pořadatelé do Proboštova pozvali.

Zdroj: Deník - Petr Málek

Lidé mohli tancovat přímo před pódiem, nebo posedět u stánků či ve vyhrazeném prostoru vedle pódia, kousek od rybníku. Tam je tu a tam pro malé osvěžení pokropili hasiči z cisterny. Jednou z návštěvnic sobotního rockového mejdanu v Proboštově byla Renata z Ústí.

Jedna z největších čistíren odpadních vod v republice je v Neštěmicích na Ústecku. Čistí vody pro téměř celé Ústí.
Čistírnu trápí jídlo i vlhčené ubrousky. Ucpávají čerpadla

„Slyšela jsem o tom vloni, tak mi pak bylo líto, že jsem tu nebyla. Letos mi to už vyšlo. Počasí je paráda, hudba také. Je co pít, takže pohodička. Přijela jsem hlavně na ústeckou skupinu Točílas, jejichž produkci mám ráda,“ řekla mladá prodavačka z marketu.

Obec na akci zajistila vlastní plastové kelímky, které tím, že jsou vratné, nedělají v areálu a také v přilehlých ulicích bordel u košů a na zemi. „Je to pro nás vratná investice, ušetříme na úklidu a ještě to je svým způsobem reklama pro obec, neboť každý kelímek na sobě nese znak Proboštova,“ řekl místostarosta Roman Nešetřil.