Událost nejen pro Teplice, ale také pro české reggae, hudbu pocházející ze slunné Jamajky.

Takový byl křest prvního alba Michala Šepse (21), dnes největší mladé osobnosti českého reggae. Rodák z Trutnova v ČR poprvé hudebně zazářil v reality show Česko Slovenská SuperStar. Byl v ní třetí. „Reggae poslouchá od devíti let," prozradila v pátek jeho maminka, učitelka hudby

Křest Michalova výborného autorského alba „On přijde…", jehož nahrávka vznikala na dnes neuvěřitelných pět let, se odehrával v pátek 7. října večer v teplickém Krušnohorském divadle. „Proč tady? Prostě proto, že v současnosti v Teplicích žiju," vysvětlil Deníku Michal Šeps.

ČAS, TEN JE DŮLEŽITÝ

Na koncertě zazněla většina skladeb z Šepsova debutového alba. Vedle hitu titulního, „On přijde…" také píseň „Čas". „Je podle mě z alba nejlepší," prozradil reggaeman Deníku. „Svět se změnil a o tom je tahle píseň," uvedl ji Michal Šeps.

Na jeho vystoupení přišlo odhadem sto padesát lidí. Jak sám Šeps prozradil, a jak Deník během rozhovorů s návštěvníky zjistil, přijeli na něj fanoušci zpěváka a autora písniček z celé republiky. Samozřejmé bylo, že dorazili jeho blízcí, rodiče a sestra až z Krkonoš.

„Měli jsme to sem dvě stě kilometrů. Ale přijeli jsme rádi," řekl nadšeně Deníku Michalův kamarád. „Dost si to tu užíváme," dodal.

Než na scénu vstoupil speciální host křtu Jaromír Nohavica, ostravský písničkář, který sám umí naplnit v Česku celou halu a skvělých alb prodává „na kila", dával Michal Šeps své politické názory jasně najevo. Třeba i písní „Zloději".

Už na úvod koncertu ale tvrdil „Svět potřebuje lásku". Připomněl tak jedno ze tří velkých nosných témat svých mnohdy dost bojovných písniček.

„Jdeme to změnit", hlásil ve stejnojmenné písni za doprovodu svých kláves hammond a tří skvělých spoluhráčů ze svého energického Jah Smile Bandu. Tvoří ho Michal Šeps (hammondy a zpěv, autor hudby i textů písniček), Jakub Fojtík (baskytara), Kamil Hofstetter (bicí) a také Janek Chlad (kytara).

JAREK: MŮJ TŘETÍ KŘEST

„V životě jsem křtil teprve dvě alba, desku skupiny Buty a kapely Kryštof. První album Michala Šepse je teprve mé třetí," překvapil publikum Jarek Nohavica.

Následně zkropil CD šampaňským. Ovšem překvapení s ním jsme ten pěkný večer zažili víc. Před svou písničkou „O velké depresi" hlásil: „Původně jsem ji chtěl mít na své podzimní desce, ale nakonec ji vydám až na jaře. Když teď vydává první album Šeps…"

KRÉTA JE LEGRACE

„Kréta, to je taková legrace," představoval své další písničky Michal Šeps. Ale právě tuto písničku na desce nemá, stejně jako tu pěknou o Praze. Obě jsou kvalitní, snad se jednou dostanou na Michalovu desku číslo dvě.

Zato je na CD song „Mana". „Je ze Starého zákona a myslím, že nám má co říct," tvrdil hudebník. S kapelou doprovodil Jarka Nohavicu v písničce „Pasáček krav", naopak písničkář se k nim přidal na perkuse v Michalově písni „Zloději".

Afterparty koncertu se odehrál v kavárně divadla. Měly tu hrát dvě severočeské reggae kapely, Cotton Buts a Uraggan Andrew and The Reggae Orthodox, přijela a hrála jen tato druhá. Mimochodem je to kapela, jejíž kytarista Janek Chlad dnes doplňuje kapelu Michala Šepse na čtyřku.

„V kavárně se tancovalo, byla tu autogramiáda a my k ní hráli. Bylo lepší, že ji udělali tam než na sále, kde se nesmělo kouřit a pít pivo. A v kavárně byly taky pěkný servírky," prozradil s úsměvem Ondra Skalák, lídr a zpěvák i kytarista ústecké kapely Uraggan Andrew.

„Výborně jsem si to tu užila, nejvíc se mi líbili Michal a Jarek," řekla po koncertě Marie z Červeného Kostelce, Michalova teta. „Bylo to tu moc pěkný, rádi jsme přijeli," řekla Michalova maminka. „Jarek dnes, to byla ta šlehačka na dortu."

PUSA JAKO TRUMPETA

„Moc se mi to to líbilo. To, co dělal pusou, jak dokázal napodobit trumpetu, bylo spontánní. Pěkně podal to album," pravil Jan Cirka, Michalův spolužák z Gymnázia Úpice.

A teplický moderátor večera Michal Kliment dodal: „Když jsem se dozvěděl. že mě čeká rozhovor s Jarkem Nohavicou, říkal jsem si: Tady budeš musel hodně přemýšlet, co říct. Nakonec se ukázalo, že Jarek je člověk neskutečně v pohodě a tak to i při akci vypadalo."