PREMIERE CINEMAS TEPLICE 12.11. – 18.11.

Spectre
Každý den od 13:00, 14:30, 16:00 a 19:00 – mimo středu, 17:30, 20:30
Sobota – neděle + úterý od 10:00
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu nechvalně známé zločinecké organizace. Postupně musí rozplétat složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o Spectre…

Hunger games: Síla vzdoru – 2. část
Pouze ve středu od 19:00
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem se blíží. Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala, Finnicka a Peety, povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně.

Hunger games: Síla vzdoru – 1. část
Pouze ve středu od 16:00
Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají.

Hotel Transylvania 2
Sobota – neděle + úterý od 10:00 – mimo neděli, 10:50 – pouze v neděli, 11:40 – mimo neděli, 12:40
Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit… Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem.

Husí kůže
Každý den od 13:30 – mimo neděli
Sobota – neděle + úterý od 10:40, 12:50 – pouze v neděli
Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín…

Fakjů pane učiteli 2
Každý den od 15:40 – mimo neděli, 18:00
Po úspěšném uvedení bláznivé školní komedie Fakjů pane učiteli se do kin chystá její pokračování a to pod pochopitelným názvem Fakjů pane učiteli 2.

Marťan
Každý den od 20:40
Astronaut Mark Watney (Matt Damon) během mise na Mars málem zahynul v prašné bouři. Zbytek jeho posádky planetu opustil v domnění, že je mrtvý. Ale Watney přežil a ocitne se tak omylem sám na nepřátelské planetě. Má k dispozici jen hubené zásoby a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu. V okamžiku, kdy se mu to podaří, začne miliony kilometrů daleko od něj NASA a mezinárodní tým vědců neúnavně pracovat, aby dostali tohoto „Marťana" domů.

Proč jsem nesnědl svého taťku
Pouze v neděli od 15:00
Dnes existuje mnoho důvodů, proč nejíst své rodiče. Ale vždy tomu tak nebývalo. Především v dobách, kdy jsme byli teprve na půli cesty mezi opicí a člověkem. A o těchto časech vypráví francouzská animovaná komedie s výmluvným názvem „Proč jsem nesnědl svého taťku."

Steve Jobs
Každý den od 19:00
Setkání tří výjimečných mužů vyústilo ve výjimečný film o jiném výjimečném muži. Na filmu Steve Jobs je fascinující především to, že nemusíte rozeznat Apple od Microsoftu, aby vás příběh téhle mimořádné osobnosti pohltil. Klíč ke skvělému životopisnému filmu vězí v originálním přístupu.

Přeludy
Každý den od 21:30
Poté, co se těhotná Eveleigh přestěhuje se svým manželem na vinici, aby začali nový život, začíná mít halucinace a v jejím životě se objevují přeludy.

Poslední lovec čarodějnic
Každý den od 16:50
Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu.

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu.
Každý den od 13:00, 15:00
Sobota – neděle + úterý od 11:00
Senzační film pro malé i velké.

KINA

Kino Květen Teplice

Jo Nesbo: Doktor Proctor a prdící prášek
13.11. od 15:00, 14.-15.11. od 10:00
Hlavním hrdinou je ztřeštěný vynálezce Doktor Proktor, dívka Líza a klučina s ohnivými vlasy jménem Bulík. Ten se právě přistěhoval do čtvrti v Oslo, kde žije Proktor a Líza. Jakmile se mu podaří zjistit, že podivín doktor Proktor vynalezl opět něco šíleného, musí u toho být!

Husí kůže
13.11. od 17:30, 14.-15.11. od 15:00
Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeva Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín…

Přeludy
13.-15.11. od 20:00
Těhotná žena začne po přestěhování do domu u vinohradu prožívat velice děsivé vize, které ovlivňují nejen její život, ale i jejího manžela. Dokáže se jim psychicky postavit, aby se z toho nezbláznila a dokázala přežít?

Macbeth
13.-14.11. od 22:00
Příběh neohroženého válečníka, kterého na kolena srazí ambice a touha po moci. Klasické Shakespearovo drama se vrací na plátna v nové verzi, která navazuje na vlnu britských adaptací děl génia alžbětinského divadla, v nichž září současná herecká elita.

Steve Jobs
14.-15.11. od 17:30
Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly.

Otcové a dcery
16.-18.11. od 17:30
Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu…

Mládí
16.-17.11. od 20:00
V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách se každý rok setkávají staří přátelé Fred Ballinger (Michael Caine) a Mick Boyle (Harvey Keitel). Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery (Rachel Weisz) a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky.

Co jsme komu udělali?
18.11. od 20:00
Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich.

U moře
19.-20.11. od 17:30
Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) vlastně ani netuší, co tu dělá. Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým, Vanessa na lehátku na terase jejich letního bytu, Roland v baru s místními štamgasty. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří se usadí v sousedním bytě a Rolandovi s Vanessou připomenou, jaké to mezi nimi bylo na začátku.

Eric Clapton: Live at Royal Albert Hall
19.11. od 20:30
Koncertní film zachycuje významnou noc jednoho z největších světových rockových kytaristů, během které oslavil 50 let na špici hudebního průmyslu a dvě stovky koncertů odehraných právě v kultovní a Claptnově srdci blízké Royal Albert Hall v Londýně.

Aldabra: Byl jedno jeden ostrov
20.11. od 15:00
Úžasný zážitek z podmořského světa ! Výlet do míst, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit, příběh plný fascinujících dobrodružství zdejšího přírodního světa a mimořádný zážitek. Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra, kteří se zde rodí, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
20.11. od 20:00
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou.

Kino Bílina

Steve Jobs
13.11. od 17:30
Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly.

Celebrity s.r.o.
13.11. od 20:00
Komedie Miloslava Šmídmajera pojednávající o tom, co se děje v zákulisí natáčení jednoho nekonečného TV seriálu. V hlavní roli se představí Jiří Mádl.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension
13.11. od 22:00
Do Palo Alto v Kalifornii se přestěhuje nová rodina, kterou tvoří Ryan, Emily, jejich šestiletá dcera Laila a Ryanův mladší bratr Mike. Důvod stěhování je Ryanova nová práce designera videoher. Před jejich přestěhováním žili v New Yorku, kde před rokem přišli o dceru. Jenže i v novém domově si rodina brzy uvědomí, že něco není v pořádku.

Otcové a dcery
14.11. od 17:30
Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu…

Spectre
14.11. od 20:00
James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE.

Hotel Transylvánie 2
15.11. od 15:00
Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit… Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
20.11. od 17:30
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou.

Everest
20.11. od 20:00
Everest v režii Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himaláje se stávají oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa.

Přeludy
20.11. od 22:00
Těhotná žena začne po přestěhování do domu u vinohradu prožívat velice děsivé vize, které ovlivňují nejen její život, ale i jejího manžela. Dokáže se jim psychicky postavit, aby se z toho nezbláznila a dokázala přežít?

Kino Lípa Duchcov

Steve Jobs
13.11. od 19:00
Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly.

Jo Nesbo: Doktor Proctor a prdící prášek
15.11. od 15:00, 17.11. od 19:00
Hlavním hrdinou je ztřeštěný vynálezce Doktor Proktor, dívka Líza a klučina s ohnivými vlasy jménem Bulík. Ten se právě přistěhoval do čtvrti v Oslo, kde žije Proktor a Líza. Jakmile se mu podaří zjistit, že podivín doktor Proktor vynalezl opět něco šíleného, musí u toho být!

Amerika
15.11. od 19:00
Bára je dcerou kanadských imigrantů a do Čech přijela, aby poznala zemi svých rodičů. Honza je z Prahy, zpívá a hraje na kytaru. Vždy toužil odjet do New Yorku a být tak trochu Bob Dylan. Bára a Honza se vydávají na vandr do tradičních míst trampů, starých bezmála sto let. Film sleduje jejich cestu do země svobody, kde kulisou je jen les, oheň a širé nebe.

Eric Clapton: Live at Royal Albert Hall
19.11. od 20:00
Koncertní film zachycuje významnou noc jednoho z největších světových rockových kytaristů, během které oslavil 50 let na špici hudebního průmyslu a dvě stovky koncertů odehraných právě v kultovní a Claptnově srdci blízké Royal Albert Hall v Londýně.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
20.11. od 19:00
V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou.

Dům kultury Teplice

Koncert v rámci 17. dnů české a německé kultury
19.11. od 19:00
P. I. Čajkovskij, A. Dvořák, L. Janáček

Krušnohorské divadlo Teplice

Labutí jezero
15.11. od 19:00
Ruský klasický balet St. Petersburg – A. Batalov

Tančíme s Windi Bandem
18.11. od 16:00
Známá kapela Windiband kapelníka Jiřího Windische, se nám poprvé představí v novém složení a zahraje k tanci i poslechu v kavárně Krušnohorského maskaronu.

Poprask na laguně
19.11. od 19.11.
Komedie o rybách, pizze, pančované kořalce, ženských klepech a mužské nedůvtipnosti. Hra byla sice napsána v roce 1762, rouhodně se ale nejedná o zmrtvělou klasiku.

Kulturní dům Bílina

Duo Hvozdovi
13.11. od 15:00
Pravidelné taneční odpoledne.

Martin Maxa
20.11. od 19:00
Martin Maxa + diskotéka 80. a 90. let - DJ Jirka Fait

Dům kultury Duchcov

Jakub Smolík
16.11. od 19:00
Hudební vystoupení zpěváka Jakuba Smolíka.

Na stojáka
18.11. od 19:00
Hlavní myšlenka pořadu Na Stojáka, vychází ze žánru stand up comedy show. Potencionální bavič se postaví před publikum pouze s mikrofonem a během několika minut zkusí svými vtipy nebo jiným způsobem pobavit přítomné publikum.

KD Mlýn Krupka

Country bál
14.11. od 19:59
Legendární dvojka PICAN s BALVANEM zvou všechny známé, kamarády a další příznivce dobré zábavy na tradiční COUNTRY BÁL ve MLEJNĚ!

Restaurace Na střelnici Krupka
Poslední leč
14.11. od 20:00
Tradiční myslivecká zábava

Jazzclub Teplice

Ernesto Cerviny Myriad3 European Tour 2015
14.11. od 20:00
Myriad3 vznikla náhodou, Chris, Dan a Ernesto spolu nikdy nehráli až je jednou osud svedl dohromady na pódium v roce 2010. Od té doby spolu trio dokončilo několik tour Kanadou, Spojenými státy a Evropou, včetně vystoupení na Ronnie Scott mezinárodním Jazz Piano Trio festivalu, Kanadském jazzovém festivale v roce 2014 a Jazzahead! V německých Brémách.

Regionální muzeum Teplice

Exponát měsíce

Lisované sklo Pavla Pánka
Pavel Pánek (2. 12. 1945 Znojmo – 8. 8. 2008 Duchcov) vystudoval Uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Železném Brodě (1961 - 1965), kde byl žákem Břetislava Nováka v oboru broušení skla. Tato výtvarná průprava, která se promítla v jeho vytříbené schopnosti prostorového cítění a v sochařském pojetí skla, se mu stala dobrým základem pro jeho další tvůrčí činnost - design lisovaného skla.

Československé legie
Výstava na 40 panelech zobrazuje vznik a působení československých legií v Rusku, Francii, Itálii i Srbsku, dále vývoj první světové války a boje na Těšínsku a Slovensku v letech 1918 – 1919. Výstavu pořádá Československá obec legionářská. Výstava trvá od 2.10. – 29.11.2015

Výstava obrazů a plastik
Vystavující: Zdeněk Petřík – obrazy, Miroslav Mráček (Míťa) – sochy
a plastiky, Vladimír Muzička – obrazy, Zdena Urbanová – obrazy, Markéta Machová – obrazy, Pavel Karták – sochy, plastiky a obrazy, Petr Reimann – obrazy
Trvá do 15.11. 2015

Julius Payer – nejslavnější teplický rodák
Výstava je součástí oslav připomínajících 100. výročí úmrtí Julia Payera a představí odborné i laické veřejnosti osobnost a dílo známého alpinisty, polárníka a romantického malíře, narozeného v Teplicích. Výstava je pořádána ve spolupráci s Pro polis Teplice, o.p.s., Centrem polární ekologie PŘF JČU v Českých Budějovicích a Rakouským kulturním fórem v Praze. Výstava trvá od 11. 11. do 10. 1. 2016