Nová atrakce nedaleko fotbalového stadionu nabízí dva okruhy: pro děti síťové prolézačky nad zemí se 14 domečky, pro větší návštěvníky lanovou trasu se 14 překážkami. Než se vydáte do šestimetrové výšky k překážkám, musíte absolvovat krátké proškolení od instruktorů. 

„Je potřeba, aby se návštěvník seznámil s podmínkami. Vysvětlíme mu, co má a nemá dělat. Představíme jednotlivé překážky,“ zmínil za provozovatele Josef Kopecký, který je zároveň instruktorem.

Aquacentrum v Teplicích otevřelo a hned se do něj nahrnuli první návštěvníci.
FOTO: Aquacentrum v Teplicích je v provozu, otevřelo ve čtvrtek ráno

Pro malé děti je připravená vyvýšená čtvercová trasa v lanovém tunelu, který se line mezi sloupy. Okruh tvoří 14 domečků, mezi kterými jsou různé překážky. Obdoba dřevěného 3D bludiště, které je třeba v Oseku. Zdatnější děti a dospělí mohou využít lanové překážky v druhé části centra.

Od začátku do konce je návštěvník napojen na bezpečnostní vodicí lano, což zamezuje případnému pádu z výšky.  Rodinná trasa má 12 překážek mezi sloupy, doplněním je ještě lanovka. I na té má člověk přilbu, úvazek a jisticí set.

Cena za vstupné do lanového centra je odvislá od výběru okruhu. Začíná na částce 79 korun. O víkendech je otevřeno po celý den, ve všední dny odpoledne.

Ilustrační foto
Tip Deníku: Na Doubravce bude Pálení čarodějnic, pojede i Humbold