Andělé, Bedna vod whisky, Tak mi to tedy nandey, Sbírka zvadlých růží, Lži, sex a prachy. To je jen pár písní ze slušné kolekce hitů slavné party Wanastowi Vjecy, která vévodila českým žebříčkům i éteru v 90. letech minulého století. Řadu z nich připomenou „Wanastowky“ na svém koncertě v úterý 10. dubna v hale Sluneta v Ústí na Klíši.

„Vstupenka stojí 350 korun, u lístků není rozlišeno sezení a stání. Kdo dřív přijde, sedí, kdo dřív přijde, stojí (chce-li) třeba až přímo u pódia. K mání budou od příštího týdne,“ uvedl Karel Honsa, promotér show v Ústí.

Turné Wanastowek „Letíme na Wenuši 2012“, koncertní šňůra ke stejnojmenné loňské desce, znamená návrat WV na pódia po delší době. Je to škoda zvlášť proto, že i předchozí album kapely, Torpédo (Sony Music 2006) bylo výborné! Tentokrát návrat kapely začne v Plzni a končí v Praze.

Co nás čeká? Na co vše se těšit, do čeho investovat 350 korun? Prý to bude výjimečná audiovizuální podívaná. Pořadatelé slibují „nekompromisní zvuk, skvělý světelný park, pyrotechniku a hlavně kultovní hity jmenované v úvodu článku a řadu dalších. A logicky i nové pecky z posledního alba „Letíme na Wenuši“, kterým vévodí charakteristický hlas Roberta Kodyma a ostrá kytara Tomáše Varteckého (Kurtizány z 25 Avenue), životního druha Anny K, autora jejích písniček.

Wanastowi Vjecy, konečně zase regulérní kapela ( a ne jen duo Kodym/PBCh) vystoupí na turné v sestavě: Robert Kodym (zpěv), Tomáš Vartecký (kytary), Štěpán Smetáček (bicí) a Radek Havlíček (baskytara). V případě Štěpána a Radka se do WV vrací ti, kteří stáli už u jejího zrodu.

Produkce, design a technické zajištění turné je tentokrát v režii Pink Panther Agency. Jen malou ukázkou byla show WV na nadačním koncertě pro Kapku naděje 11. února na ČT.

Vstupenky nabízí sítě TicketPortal a TicketPro a také web Predprodeje.cz,“ doplnil ještě Karel Honsa.

Z předprodejů v Ústí je to například Jasnet (Moskevská 3), Bontonland (Bílinská), Foto-Hobby (OC Forum, Lidické náměstí) nebo Tom Tailor (OC Forum).