Česká tenistka, jež oslnila na olympijských hrách v Tokiu, se v roce 2017 objevila v pořadu Ano, šéfe! Během natáčení v restauraci Tiebreak s ní dokonce vedl Zdeněk Pohlreich rozhovor. "Sem tam pak na tohle téma padl nějaký vtípek," přiznává manažer podniku Ondřej Slíž.

Markéta Vondroušová
Sny, fotografie i úspěchy. Vondroušová byla hvězdou už od dětství

Abyste byli v obraze: Vondroušová sice vyrostla v Sokolově, ale už v raném dětství ji rodiče - jakožto talentovanou teenagerku - vozili do Prahy. A tady, na Štvanici, nakonec i zůstala. Dodnes zde trénuje. A právě sem chodí na jídlo. 

"Dává si pořád pastu, jen v různých variacích. Italskou kuchyni má ráda," líčí Slíž.

Popletené jméno 

Její zálibu v těstovinách poznali i diváci Ano, šéfe! Tehdy však málokdo tušil, s kým Pohlreich debatuje. Představil ji jako vycházející hvězdu, nicméně i sám kulinářský guru si jméno Markéty Vondroušové popletl - udělal z ní Kláru!

Dialog nad jídlem se nakonec stočil k tenisu.

Pohlreich si totiž na antuce střihl krátký trénink a Vondroušová přiznala: "Viděla jsem vás, okoukávala jsem to." Posléze přidala hodnocení: "Máte horší bekhend, z forhendu dáváte docela rány." Když to populární kuchař slyšel, divil se a s úsměvem pronesl: "Bekhend nemám žádný."

Markéta Vondroušová se stříbrnou olympijskou medailí.
Borůvkové knedlíky za stříbrnou medaili. Zničená Vondroušová už se těší domů

Na závěr padla od šoumena zajímavá věta: "Když ti nepůjde tenis, dotáhneš to do politiky."

Po olympiádě a zisku stříbra je doufejme každému jasné, že ve společnosti Andreje Babiše nebo Miloše Zemana by byla Vondroušové škoda.  Jedno je jisté: až se další česká tenisová hvězda vrátí domů, bude mít pasty, kolik si řekne. A Pohlreich si snad její jméno už nikdy nesplete.

Club sandwich a sleva pro trenéry
Restaurace byla v roce 2017 oceněna nálepkou se dvěma hvězdičkami. Pokud by vás zajímalo, jak si vede Tiebreak dnes, tak vězte, že pořád u hostů kraluje club sandwich. Slevu dál mají zasloužilí tenisté, trenéři. Třeba Jiří Hřebec, rádce Markéty Vondroušové. A majitelka Tereza Peterová ustoupila ze svého názoru, že "tenista si nemůže dát typickou českou kuchyni." V menu najdete mimo jiné legendární smažený sýr, bramborák i bábovku.