deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Tomáš Rosa

Se svolením Tomáše Rosy

Ačkoliv jsem svůj studijní i profesní život začínal v ekonomickém segmentu, cítil jsem, že nechci celý život strávit jako kancelářská krysa. Rozhodl jsem se, že chci dělat to, co mě baví, a tak jsem se od pasivního čtení zpravodajských článků dostal k jejich aktivnímu psaní. První zkušenosti jsem získal jako herní redaktor, ale když jsem uviděl pracovní nabídku v Deníku, věděl jsem, že chci proniknout i do opravdové žurnalistiky a postoupit na vyšší level.

Tomáš Rosa

Jako novinářský elév jsem k práci v redakci přičuchl u sekce Právě teď. I taková zdánlivá maličkost, jako monitorování celosvětového dění a následné psaní krátkých zpráv, mě ujistila, že novinařina je oblast, ve které chci zlepšovat své schopnosti a budovat kariéru. Proto následná možnost psát články o aktualitách ze zahraničí a vědě, jakožto tématech, co mě vždy zajímaly, jsem s radostí uvítal. Na odvedené práci mě těší, že mám možnost lidi pravdivě informovat o událostech, a třeba jim i sdělit zajímavosti, které neznali.

Tomáš Rosa

Jsem však stále vášnivý hráč videoher, a rád bych o nich šířil osvětu mezi lidmi, protože tato zdánlivě dětská zábava je ve skutečnosti pro všechny věkové kategorie, a taky rozvíjí lidské dovednosti i znalosti. Proto se v Deníku věnuju i tématům týkajících se digitální zábavy. Jsem však stále na začátku složité cesty, ale doufám, že jednoho dne tohoto bosse zdolám, a hry budou ve společnosti stejnou součástí životů jako například filmy.

Tomáš Rosa

Popravdě, práci v Deníku spíš považuji za jednu z náplní svého života. Zatímco dřív jsem si do kanceláře chodil odkroutit osmičku s možnými přesčasy, nyní se do jakékoliv novinářské aktivity pouštím s nadšením. Dost tomu pomáhají i přátelští kolegové, kteří rádi pomohou v těžších situacích. Nic totiž není procházkou růžovým sadem, a i novinařina může být náročná, zejména pak pokud se jedná o pracovní a osobní rovnováhu života – což ne vždy potěší rodinu. Ale má pochopení a ví, že když to zkrátka miluješ, není co řešit.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: