Poté, co v minulém týdnu několik dívek nařklo Dominika Feriho ze sexuálního obtěžování, ztratilo zřejmě hodně mladých lidí ideály o mladém politikovi z Teplic. Nemá cenu rozebírat, zda obvinění je či není pravda. To je úkol pro policii a soud. Stejně tak nám nepřísluší výhrůžky lynčování ani další debaty o tom, jak by za to měl být Feri potrestaný.

Faktem je, že věřit v nějakou umělou předvolební kampaň nebo mediální poplach za větší sledovaností tisku, nemá v tomto případě své opodstatnění. Hovoří se o sexuálním násilí, což je sakra vážné téma, se kterým se nežertuje. Jasná je navíc jedna věc. Výpovědí na sebe nezávislých dívek vyplynulo na povrch až příliš hodně pro to, aby se dalo hovořit o nějaké konspiraci.

Dominik Feri
Dominik Feri? Změnil se, říkají politici po nařčení ze sexuálního napadení dívek

Feri tvrdí, že sexuálně neobtěžoval. Absolventa teplického gymnázia, minulého radního Teplic a čerstvě i bývalého poslance čeká ale velmi těžký úkol, pokud bude chtít očistit své jméno a dokázat ženám, že si to na něj vymyslely. Nač se totiž domnívat, že by se to nestalo tak, jak popsaly dotyčné mladé ženy? Neměly přeci žádný důvod si to vymýšlet.