Změnit v mapách jako odkaz na význam porevolučního prezidenta největší letiště v republice z Ruzyně na Havlovo, bylo asi přijatelné. Měnit ale třeba v Teplicích Alejní ulici na Gottovu, je bez místopisného vztahu zbytečné, navíc by to přineslo řadu administrativních komplikací. Význam Mistra s titulem několikanásobného Zlatého slavíka je bezpochyby veliký. Pro teplický okres ale neměl Karel Gott žádný osobní vztah.

Naposledy tu veřejně vystupoval v roce 1993 na zimním stadionu, nikdo z jeho rodiny tu nikdy v historii nebydlel, možná tu měl pouze osobní přátele. Mimochodem ani zimní stadion, kde zanechal poslední koncertní stopu, už nestojí. Návrhy na pojmenování míst v teplickém okrese s přívlastkem Gottovo, jsou proto nepodložené a tedy bezvýznamné. Uvědomit by si to měli především navrhovatelé a jeho jistě velcí příznivci, kteří takové změny požadují po vedení města přes sociální sítě a jsou dotčení z toho, že jim zřejmě nebude vyhověno.

Fotografie z přelomu let 1967/68 z teplického divadla. "Šla jsem tedy suverénně za ním, abych udělala rozhovor do tehdejšího týdeníku Směr," vzpomíná bývalá novinářka Libuše Maxová z Teplic.
Teplický sběratel jeho desek a podpisů se s Karlem Gottem sešel několikrát