Hrozivě vypadala bouračka, která se stala ve středu ráno mezi Jílovým a Libouchcem. Osobní auto se převalilo mimo silnici přes střechu, jako zázrakem z něj ale vystoupil bývalý fotbalový reprezentant a současný hráč druholigového Varnsdorfu Martin Fenin.

NÁRAZ DO SMĚROVEK A STROMŮ

Fotbalový útočník mířil z Teplic na Děčín, když za Libouchcem vyjel ze silnice. Následně narazil do několika směrovek a stromů a převrátil se i s autem na střechu.

"Řidiče jsme na místě vyšetřili, byl bez zranění,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník. Kromě záchranky na místě pomáhali i hasiči.

Řidič nákladního auta nesklopil korbu, jednoho zraněného přepravil do nemocnice vrtulník.
FOTO: Náklaďák se zarazil o lávku, pro řidiče letěl vrtulník

"Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Pravděpodobnou příčinou dopravní nehody je to, že se řidič plně nevěnoval řízení vozidla,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

O Feninově nehodě se v klubu poměrně rychle dozvěděli, pravděpodobně totiž mířil na klubovou akci. „Už jsem o tom samozřejmě slyšel a viděl nějaké fotky. Podrobnosti bohužel nevím. Hlavně vím, že je Martin v pořádku a nic se mu nestalo," řekl Deníku Feninův spoluhráč Fahrudin Durděvič.

MŮŽE ZA TO SRNKA?

Podle varnsdorfského trenéra Zdenko Frťaly Martinu Feninovi před autem přeběhla srnka. "Stalo se to u Jílového, tam je hodně bouraček. Naštěstí se Martinovi nic nestalo. Odneslo to auto a to je jenom plech. Mluvil jsem s ním, byl už na vyšetření a to potvrdilo, že mu nic není," přibližil nehodu Frťala, který toto místo velmi dobře zná. Sám totiž po této silnici do Varnsdorfu jezdí.

Přebíhající srnku potvrdil také sám Martin Fenin. „Jel jsem ve středu ráno na trénink a do cesty mě vběhla srnka. Nemohl jsem za to, rozhodně jsem nebyl pod vlivem alkoholu. Štěstí je, že se mě nic nestalo. Odneslo to jen auto,“ prozradil Deníku Martin Fenin.

Martin Fenin byl považován za velký talent českého fotbalu. Bundesligový Frankfurt za něj zaplatil Teplicím okolo 100 milionů korun.

Po skvělém úvodu v nejvyšší německé soutěži, kdy hned v prvním utkání v dresu Frankfurtu dal hattrick ale začala jeho kariéra postupně uvadat. V následujících letech si prošel například Chotěbuzí nebo francouzským týmem Istres. O restart kariéry se pokoušel v Teplicích, Slávii, Brně a nyní od podzimu zkouší znovu prorazit ve druholigovém Varnsdorfu.

Často se o něj zajímala i bulvární média, především po jeho pádu z okna hotelového pokoje nebo když si zapálil při grilování vlastní byt. Přiznal se k tomu, že jej trápily deprese.

Teplice - Varnsdorf
„Restart číslo 100? Jdu krok po kroku," říká Martin Fenin