K nehodě došlo v půl desáté na silnici I/13 u Březenecké, kousek od bývalého kina Evropa. Sedmdesátiletý řidič Peugeotu, který je ve směru do města, zničehonic vjel vpravo do svodidel, od kterých se auto odrazilo a vjelo do protisměru. Tam čelně narazil do protijedoucího Fordu, který řídil 55 letý muž. Náraz musel být hodně silný, auta skončila dobrých dvacet metrů od sebe, obě měla úplně zničené předky.

Oba řidiči utrpěli těžká zranění, nikdo jiný v autech nebyl. Řidiče Fordu odvezla záchranka do nemocnice, pro starého muže z Peugeotu musel přiletět záchranářský vrtulník. Ten všakmohl kvůli trolejím přistát až asi o půl kilometru dál, u mostu k dopravnímu podniku. Tam muže sanitka převezla, aby ho mohli záchranáři do vrtulníku přeložit.

Tam se také srotil dav zvědavců, obsadili celý most i chodník podél sídliště. Někteří nevědli, že o pět set metrů dál po silnici se odehrála dopravní nehoda, spekulovali tak o tom, že z mostu opět někdo skočil.

Silnice byla kvůli odklízení následků nehody zavřená asi do půl dvanácté, státní i městští policisté odkláněli dopravu přes sídliště.