„Loni v létě negativně ovlivnilo nehodovost i počasí. Zatím je vlídnější počasí. Přehřátí, dehydratace, s tím spojená únava a nepozornost na volantem, to byly loni výrazně ohrožující faktory na silnicích kraje," uvedl vedoucí dopravní policie Ústeckého kraje Jiří Ušák.
Podle předběžných statistik v rámci Ústeckého kraje bude do konce července evidováno méně těžce zraněných než loni, zhruba do 30 osob. Lehce zraněných policie eviduje již tisícovku, zhruba o padesát více než loni.
„Po přehodnocení závažnosti zranění se mohou počty těžce a lehce zraněných mírně změnit, ale trend je zřejmý: Těžce zraněných bude spíše méně než loni. Počet lehce zraněných je v podstatě na stejné úrovni jako v roce 2015," dodal Ušák.
Jak málo stačí, aby se ve statistikách objevil vyšší počet obětí, dokumentuje příklad ze začátku července, kdy opilý mladík způsobil v Razicích na Teplicku tragickou nehodu. Zemřelo dítě školního věku, další dítě a žena skončily s vážným zraněním v nemocnici. Mladý řidič byl opilý. Podle policie nadýchal přes dvě promile alkoholu. (ro)