Na místě nehody zahynul osmnáctiletý mladík. Jel jako spolujezdec. Druhý mladík zemřel ve středu v nemonici, také mu bylo osmnáct let.  autě seděla také osmnáctiletá dívka, která utrpěla zranění.

Původní informace přitom hovořily o tom, že osobák měl po nárazu vzplanout a zranění v něm měli být uvězněni. To se ale nepotvrdilo.

"Na linku 158 bylo v osm hodin večer oznámeno, že v Dobkovicích u čerpací stanice došlo k nehodě a v hořícím autě je jedna osoba zaklíněna a další tři nejeví známky života. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že jedna osoba bohužel skutečně zemřela. Další byla těžce zraněna a jeden člověk byl zaklíněn ve vozidle,"uvedla policejní mluvčí Jana Matonohová.

Na místo se proto sjely čtyři sanitky. Po dvou z Děčína a z Ústí nad Labem.

S vyproštěním všech lidí museli zachranářům pomoci hydraulickými nůžkami hasiči, všichni tři lidé byli totiž uvězněni ve zcela zdemolovaném autě, které se zastavilo až o hřbitovní zeď. Některé části automobilu dokonce přeletěly až na hřbitov a motor byl z auta vymrštěn přes celou silnici směrem k železniční trati.

Kvůli zachranným pracím a následnému vyšetřování bylo nutné silnici částěčně uzavřít. Osobní automobily buď mohly jezdit kyvadlově po hlavní silnici, nebo využít objízdné trasy. Pro kamiony bylo nutné spojnici mezi Děčínem a Ústím zcela uzavřít.(av)