Zřítily se tu dvě osoby pravděpodobně při šplhání po Vyří skále. Kromě hasičů zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel jednomu z nešťastníků již nebylo pomoci.

Lovosice, Dobkovičky, dálnice D8 požár zájezdového autobusu, bez zranění. Kolem patnácté hodiny začal na dálnici D8 u Dobkoviček zatím z nezjištěných zájezdový autobus. Ten vyjížděl z Bíliny do jižních Čech a vezl důchodce na týdenní pobyt. Podle jedné z
Jediné, na co jsem v tu chvíli myslela, bylo jak se dostat ven

Operační důstojník hasičů uvedl, že jeden z turistů spadl dolů a druhý, který bohužel pád nepřežil, zůstal zaklíněný v lanech.

„Toho spadlého naše lezecká skupina pomohla transportovat, nebožtíka jsme vyprostili z lan. Druhá osoba pád přežila a byla odvezena záchrankou do nemocnice," informoval operační.

TRANSPORT VRTULNÍKEM

„Nám byla tuto událost oznámili ve 12.15 minut. O povaze zranění přeživšího více nevím," dodal.

Prokop Voleník, mluvčí krajské záchranky informoval: „Po prvotním ošetření na místě byl muž, který přežil, s velmi vážnými zraněními vrtulníkem letecké záchranné služby ve spolupráci s lezeckou skupinou hasičského záchranného sboru transportován podvěsem do traumacetra Masarykovy nemocnice."

Na otázku, zda v minulosti v těchto místech k podobně tragédii již došlo, mluvčí záchranky uvedl: „Na tuto otázku neumím odpovědět. Já sám jsem dnes byl v těchto místech poprvé. Důležité bylo, že se alespoň jednoho lezce podařilo z takto nepřístupného terénu vyprostit."

"Okolnosti nehody vyšetřujeme," řekla tisková mluvčí policie Šárka Poláčková. Podle informací TV Nova se jednalo o turisty z ciziny.

V ústecké části Bukov pod nemocnicí auto skončilo v korytě Klíšského potoka.
FOTO: Po srážce skončilo auto v korytě Klíšského potoka