Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Šebesty záchranáři marně resuscitovali jednu osobu. Původní informace hovořila o tom, že střet nepřežila řidička jednoho z aut, ale následně se ukázalo, že na místě zemřela spolujezdkyně řidiče, která byla jeho matkou. "Další těžce zraněné jsme transportovali jednou letecky a jednou po silnici do traumacentra ústecké Masarykovy nemocnice. Čtvrtý byl raněn jen lehce, sanita jej odvezla na chirurgii do děčínské nemocnice," popsal mluvčí záchranky.  

Na místě zároveň hasiči odklízeli trosky vozidel a uniklé provozní kapaliny. Uzavřen byl úsek v délce 531 metrů, odstraňování nehody trvalo přibližně do 17.00 hodin.

Podle dopravního experta ústeckého BESIPu Jana Pechouta jsou silnice u Chřibské klikaté a nepřehledné. "Nechci spekulovat, proč do sebe auta narazila. Ale řidiči tu musí přizpůsobit jízdu zatáčkám. Je tu delší úsek, který může svádět k předjíždění a rychlé jízdě," varoval.

Zároveň připomněl dva čelní střety z minulého týdne a březnovou tragickou nehodu seniora ve stejné lokalitě. "Řidič byl zdravotně indisponován," dodal Pechout. 

Tragická nehoda osobního vozu a trolejbusu v Ústí nad Labem
Další úmrtí při nehodě. Řidič v Ústí narazil do trolejbusu a zemřel