Pokud se v neustálém stresu cítíte bezmocní, rozčarovaní a zcela vyčerpaní, jste možná na cestě k vyhoření. Jeho negativní účinky se přenášejí do všech oblastí života – včetně domova, práce a společenského života. Vyhoření může také způsobit dlouhodobé změny ve vašem těle, které vás činí náchylnými k nemocem, jako je nachlazení a chřipka. Vzhledem k jeho četným důsledkům je důležité vyhoření řešit ihned.

Moje nejvěrnější kamarádka Hanka, která mi zachránila život
Ledvinu mi darovala moje nejlepší přítelkyně, vypráví čtenářka

Titulní strana magazínu ZdravíTitulní strana magazínu ZdravíZdroj: deníkZe stovky na nulu

Není žádným tajemstvím, že práce se pro některé lidi stává útěkem před osobními problémy, před prázdnotou života anebo náhražkou jiných hodnot, jiných možností, jak si sama sebe vážit. Vydávají v práci maximální úsilí a ona se stane jejich životem.

Vyhoření v zaměstnání je přitom zvláštním druhem stresu a stavem fyzického nebo emocionálního vyčerpání, který zahrnuje také pocit sníženého úspěchu a ztrátu osobní identity. Vědci poukazují na to, že na pracovní vyhoření mají vliv individuální faktory, jako jsou osobnostní rysy a rodinný život, či zdravotní stavy, jako je například deprese.

Velká pracovní zátěž pak může rozleptávat soukromý život i vaše zdraví. Důsledky ignorovaného nebo neřešeného pracovního vyhoření mohou být únava, nespavost, smutek, hněv, podrážděnost, zneužívání alkoholu a návykových látek.

Celý článek čtěte ve čtvrtečním magazínu Zdraví, který je součástí regionálních Deníků

Barbora Adamcová.
Roky bojovala s anorexií, vážila 42 kilo, ztratila menstruaci. Teď vydává knihu

Dále v magazínu Zdraví například najdete:

- Rozhovor: oční lékařka Markéta Brožková
- Domácí rádce: trable s klouby
- Téma: rakovina prsu u mužů

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.