"14letá oštěpařka Lucie Schneiderová se účastnila Olympiády dětí a mládeže  2019, na které předvedla skvělý výkon. Skončila sice v celorepublikové konkurenci na 7. místě, nicméně svým nejlepším hodem v délce 37,64 metrů  si vylepšila svůj starý osobní rekord, který byl zároveň nominačním hodem na ODM 2019 a to o neuvěřitelných 1,5 metru. Zároveň se nominovala na mistroství České republiky, konané v září 2019. Motivovaná sportovkyně se chtěla ihned po návratu vrhnout do dlouhodobě plánované intenzivní letní přípravy, ale její nadšení i nadšení trenérů ze skvělého progresu bylo po návratu na domovský stadion rychle sraženo na bod mrazu.

Lucie Schneiderová na Olympiádě dětí a mládežeZdroj: soukromý archiv Petra Částka

V den, kdy ukončila pro tento rok školní docházku (28.6.2019) bylo AK Krupka oznámeno vedením stadionu, že žádné vrhačské tréninky celý červenec probíhat nebudou, protože probíhá údržba trávníku. Tato informace nebyla s dostatečným časovým předstihem oznámena ani na informační tabuli, ani na webu, ani nebyla osobně sdělena příslušným trenérům. Tímto neprofesionálním přístupem byla extrémně ohrožena příprava na mistroství ČR. AK Krupka samozřejmě neprodleně podnikla veškeré možné kroky k tomu, aby příprava naší oštěpařky nebyla nijak ovlivněna. Po dlouhém telefonickém rozhovoru se správou stadionu v Krupce, kdy jsme se snažili dohodnout alespoň na nouzovém řešení, nám bylo s výsměchem sděleno, že zkrátka tréninky nebudou.

Naštěstí díky dobrým vztahům, sportovnímu duchu a atletické soudržnosti nám byl po dohodě poskytnut zdarma neomezený přístup na atletický stadion v Bílině, přestože celý AK Bílina je na letním soustředění a areál je uzavřený. Touto cestou všichni děkujeme atletickému klubu v Bílině, za obrovskou solidaritu a podporu v těchto těžkých chvílích. Hřeje nás u srdce, že v duchu sportu, lze poskytnout azyl i soupeři."

Petr Částek, atlet a trenér