Na výborně připravených tratích na Ramzové v blízkosti Jeseníku se utkalo přes 250 nejmladších nadějí běžeckého lyžování z celé republiky v 8 kategoriích. V sobotu se za krásného jarního počasí jel závod volnou technikou na 2/3/4 km. Mezi nejmladšími děvčaty (ročníky 2001) nenašla přemožitelku reprezentantka TJ Lokomotiva Teplice Zuzana Matějková. Šimon Matějka byl 4. v závodě na 4 km, ve stejném závodě Jakub Štochl 7. a Hugo Pechar 8. mezi mladšími žáky (ročníky 2001). Výborné výkony!

V neděli se závodilo klasickou technikou. Na trať se opět usmívalo sluníčko, které již mělo jarní sílu. Nejprve mladší žactvo závodilo na tratích 2 km s individuálním startem: opět s výborným finišem Zuzky Matějkové, která slavila vítězství. Dařilo se i Matouši Kotzovi na 10. místě mezi ml. žáky (ročníky 2001).

Závody staršího žactvo přinesly velké boje na tratích s hromadnými starty. Tentokrát se Šimon Matějka nenechal zaskočit domácím Kimem Žalčíkem, počkal si celý závod na druhém místě, aby „profesorsky“ převzal 200 m před cílem vedení a zvítězil. Nádherný výkon!

Vydařená sezóna se pomalu blíží ke konci. V rámci bilancování se Tepličtí můžou pochlubit 4. místem v soutěži smíšených družstev staršího žactva mezi 33 oddíly v rámci České republiky. Před TJ Lokomotiva Teplice skončily pouze 3 oddíly se zázemím sportovních tříd a sportovních gymnázií-ČKS Ski Jilemnice, Ski klub Jablonec a Ski klub Šumava.