Když zvyšoval ve 13. minutě hostující Baran na 5:0 málokdo by asi tušil, že se Teplice budou v závěru třást o tři body. Rapid, který do zápasu nasadil i další dva šestnáctileté odchovance Jiřího a Jaromíra Zápotocké, sice korigoval zásluhou Jelínka, jenže ještě do přestávky vrátil pětigólový náskok Svarogu Salla.

Po změně stran se však prosadil Jiří Zápotocký, druhou branku v zápase vstřelil Jelínek, dvakrát se prosadil také kapitán Ostrák a Rapid sahal po překvapivé remíze. Té se ale nedočkal, Teplice tak mohly slavit posun do čela tabulky.

"Nevydařil se nám první poločas, který jsme zaslouženě prohráli 1:6. Svarog byl velmi nebezpečný, nedařilo se nám bránit náběhy soupeře a dopustili jsme se mnoha faulů. Soupeř nás ztrestal ze standardních situací i ze hry," hodnotil zápas domácí trenér Martin Dlouhý. "Ve druhé půli jsme zapracovali na obraně a se zvýšenou aktivitou směrem dopředu jsme chtěli zkorigovat výsledek. Obojí se nám povedlo a je nutné, abychom na to navázali v nedělním zápase s Českou Lípou. Chtěl bych pogratulovat k ligovému debutu a výkonu našich odchovanců Jaroslava a Jiřího Zápotockého," dodal.

"Pro nás se jednalo o těžký zápas, některé věci jsme si chtěli vyzkoušet. K vidění bylo hodně standardních situací. První poločas byl velmi dobrý a intenzivní. Ve druhé půli jsme protočili sestavu a gólmanský debut měl Jakub Marek, kterému bych chtěl pogratulovat. Musíme se poučit ze druhé půle a vlétnout na Plzeň. Závěrem bych chtěl pochválit nasazení a bojovnost Ústí nad Labem a přeji si, aby se Rapid udržel v nejvyšší soutěži," doplnil za hosty Tomáš Künzl.

Už v pátek přivítá Svarog ve šlágru prvního s druhým Interobal Plzeň, Rapid čeká v neděli v dalším domácím duelu, tentokrát nikoliv v Lovosicích, ale v hale na Slunetě na Klíši, Česká Lípa.

Futsal, 1.FUTSAL liga, dohrávka 6. kolo:
Rapid Ústí nad Labem - Svarog Teplice 5:6 (1:6)
Branky a nahrávky: 13. Jelínek (Výborný), 31. Jiří Zápotocký (Výborný), 32. Ostrák (Koc), 35. Jelínek (Výborný), 40. Ostrák (Jelínek) – 3. Tato (Hůla), 7. Jezin (Joäo Salla), 9. Cesar (Tato), 11. Cesar (Adriano), 13. Baran (Deco), 15. Salla (Adriano)
Rozhodčí: Chládek, Vlašič. ŽK: 5:3. Hráno bez diváků.
FC Rapid Ústí nad Labem: Votava (Džudža) – Zajíček, Rozboud, Macháček, Jelínek, Jaroslav Zápotocký, M. Čapek, Ostrák (C), Koc, P. Výborný, Gajdoš, Jiří Zápotocký, Mach Trenér: Martin Dlouhý.
Svarog FC Teplice: Hůla (21. Marek) – Deco, Joäo Salla, Jezin, Tato, Claudio (C), Adriano, Keko, Cesar, Gansuch, Žolcer, Šebek, Baran. Trenéři: Eloy Alonso, Tomáš Künzl, Antonín Žižka.