Vedení Bíliny se před sezónou snažilo získat kvalitní hráče, což se jim také podařilo. Buldoci získali skvělého brankáře Michala Růžičku, který v mládežnických kategoriích nastupoval v extralize za ústeckou Elbu. Na střídavý start přišel do Bíliny Stanislav Tauš, který rovněž nastupoval v Elbě v Ústí nad Labem. Nelze opomenout ani Ladislava Pejchara, který toho za Buldoky však mnoho neodehrál.

Vstup do sezóny vyšel partě kolem kapitána Martina Rusa výborně. Za zmínku určitě stojí první utkání, kde Buldoci nadělili Meziboří jedenáct branek. První porážka pro bílinské přišla ve čtvrtém kole, bílo-modří tenkrát doma nestačili na skvěle hrající Bazzy Děčín (1:6). Buldoci převedli skvělou sérii na začátku listopadu, kde sbírali jednu výhru za druhou. Po podzimu byli Bílinští třetí.

Zimní pauza se na hráčích negativně projevila, protože kvůli nepříznivému počasí nemohli trénovat. Na začátku února se však znovu činilo vedení klubu. Do Bíliny totiž přišel ve formě střídavých startů forvard Lva Litvínov Michael Lindner. Hráče takového kalibru Bílina nikdy neměla, a tak všichni věřili, že to bude právě jmenovaný hráč, který dovede bílinské k vytouženému titulu.

Buldoci nakonec narazili ve čtvrtfinále na pro ně přijatelného soupeře HbC Žatec. Bílina vstupovala do této série jako obrovský favorit, ale ne vždy jsou papírové předpoklady naplněny. Družstvo z kraje provoněného chmelem překvapivě zvítězilo nad Buldoky 3:0 na zápasy! Bílině tak ani na třetí pokus nevyšel postup přes první kolo play-off. Malou útěchou je pro bílinský hokejbal snad jen ocenění Michala Růžičky, který byl vyhlášen nejlepším brankářem KHbL Sever. Navíc kapitán Buldoků Martin Rus se stal nejproduktivnějším obráncem celé soutěže.

Prolomí Bílina v příští sezoně konečně čtvrtfinálové prokletí?

Autor: Stanislav Tauš