ROK 2018 SE ODDÍLU POVEDL

V současné době má teplický klub na 250 členů, řada z nich je velmi úspěšná. O tom koneckonců svědčí i medaile z republikových přeborů a šampionátů. Sbírat se je teplickému klubu dařilo i v minulém roce. „Rok 2018 hodnotím jako úspěšný. Naši svěřenci brali medaile na Přeborech České republiky a Mistrovství České republiky ve všech mládežnických kategoriích.

Krušnohorská třicítka 2017
O víkendu se poběží na Novém Městě Krušnohorská třicítka

Skvěle nám fungují přípravky v Dubí, Hrobu a Oseku, kde se nám daří získávat mnoho šikovných dětí pro náš sport. Dobrá spolupráce je i s klubem z Proboštova, který k nám dochází na pravidelné tréninky,“ pochvaluje si rok s magickou osmičkou na konci předseda a trenér SK Judo Teplice Jiří Bláha. 

ZLATO BYLO MÁLEM DVAKRÁT

Blyštivé kovy cinkaly především na Přeborech mladšího a staršího žactva v Ostravě. Zlato pro sebe získala v kategorii do 28 kilogramů 12letá Klára Hanusová, čímž vylepšila své loňské druhé místo. „Dvakrát jsem se prala s holkou, kterou jsem neznala. První zápas byl těžší, pak už jsem věděla, jak na ni. Je to moje první zlatá z velké akce,“ hřálo Hanusovou vítězství u srdce. Klára začínala s fotbalem, ale astma jí nasměrovalo do tělocvičny. Sychravé počasí, které občas panovalo na fotbalovém hřišti, jí totiž nesvědčilo.

Tradiční závod mladých hasičů.
FOTO: V Oseku soutěžili mladí hasiči o Pohár Nelsonské katastrofy

První mohla být  i o rok mladší Tereza Bělohlávková, ale nakonec skončila třetí. „Nikdo lepší tam nebyl!“ říká jednoznačně trenér Bláha. V kategorii mladších žákyň do 40 kilogramů Tereza zvládla první dva zápasy na jedničku, v semifinále měla na lopatě i Terezu Tůmovou z pražských Vršovic. V samém závěru ji ale soupeřka hodila na žíněnku, aniž by se jindy ostražitá Tepličanka bránila. Hotovo, zlatá z toho nebude. „Měla blackout, škoda, jinak by vyhrála,“ myslí si Bláha. „Zápas si prohrála sama,“ dodává. „Nevím, vypnulo mi tělo,“ mrzí Terezku. V utkání o bronz medaili pro sebe urvala. 

Kdy na nábor? 

TEPLICE: Mánesovo nám. 8, 41501 Teplice – pondělí / středa / pátek (17 – 18.30 hodin)
DUBÍ: MKZ Dubí – Školní náměstí 588, 41701 Dubí – úterý (18 – 19.30 hodin)
HROB: ZŠ Hrob – Teplická 223, 41704 Hrob – čtvrtek (16 – 17.30 hodin)
OSEK: DDM Osek – Dolnonádražní 269, 41705 Osek – čtvrtek (18 – 19.30 hodin)

Informace pro zájemce na telefonním čísle 607 959 550


MĚLI I DALŠÍ PĚKNÉ ÚSPĚCHY

Jak si v Ostravě vedli další Tepličané? Bronzovou medaili přidal ještě Ondřej Marek, který byl třetí i v Českém poháru, Helena Herškovičová skončila stejně jako Matěj Semančík pátá, Zuzana Nováková a Daniel Kremla byli sedmí, Daniela Kubicová devátá a Pavel Albrecht jedenáctý. A to není z úspěchů teplických borců a borkyň vše. Martin Hanák a Vojta Češka po celý rok startovali za klub SJ Litoměřice. Ve finálovém kole v Brně si pojistili bronz v dorostenecké lize 2018.

Věra Zemanová
Teplická juniorská judistka Věra Zemanová vyhrála na turnaji světové tour zlato

Veronika Jelínková s klubem JK DDM Mělník získala titul Mistryně České republiky 2018 v soutěži družstev, kde byla výraznou oporou družstva. Vyhrála i prestižní turnaj v holandském Venray, kde cestou ke zlatu porazila výběr holandské reprezentace a zvítězila také na těžkém turnaji v rakouském Kufsteinu. Během roku neprohrála zápas s českou judistkou a byla jednou z adeptek na zisk medaile z MČR. V posledním bodovacím turnaji v Brně si však zranila kotník natolik, že se MČR nemohla zúčastnit. Ve Venray (bronz) a Kufsteinu (zlato) se dařilo i Bělohlávkové. 

JUDISTICKÁ RODINA SE ROZRŮSTÁ

Jiřímu Bláhovi dělá radost i to, jak se klubová judistická „rodina“ rozrůstá. „Máme široký kádr trenérů z řad rodičů, kteří dříve dělávali judo ještě v Sokolovně pod Rudolfkou v Dubí. Letos jsme vyškolili další trenéry a rozšířili řady rozhodčích. Vybavení našeho klubu je stále na lepší úrovni, kde disponujeme velikou tréninkovou plochou, zónou pro kruhový trénink a velmi dobře vybavenou posilovnou.“